Softbalsters Quick delen punten

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De softbalsters van Quick hebben zondag de vier punten met Be Wild Zuidvogels gedeeld. De eerste wedstrijd eindigde in een overwinning (7-6) voor de thuisclub. Daarna namen de Amersfoortse vrouwen revanche door het tweede duel met 18-16 te winnen.

In de eerste ontmoeting kwam Quick op een 0-3 voorsprong door vanaf het begin goed te slaan en aanvallend honk te lopen. Zuidvogels had aanvankelijk moeite punten te scoren. Na de vijfde inning stond het team uit Amersfoort met 1-5 voor.

Zuidvogels herstelde zich in de zesde inning en boog de achterstand om in een 6-5 voorsprong. Quick wist in de laatste slagbeurt de stand gelijk te trekken maar kon een winnende homerun van de tegenstander niet voorkomen. Zuidvogels won daardoor met 7-6.

In de tweede wedstrijd werden al in de eerste innings veel punten binnengeslagen door beide teams. Quick nam opnieuw een voorsprong: 6-10. In de vierde inning nam de thuisclub de leiding over: 11-10. Direct daarna sloeg Quick het elfde punt binnen (11-11) maar moest de ploeg ook weer punten incasseren. Zo stond het bij aanvang van de zevende inning 16-12 in het voordeel van Zuidvogels.

In de laatste slagbeurt lieten de dames van Quick zich nog eenmaal gelden en scoorden zij zes punten. Pitcher Melina Mavroudis verrichtte vervolgens uitstekend werk en werd daarbij goed gesteund door haar teamgenoten. Quick won met 18-16 en staat in de poule nu op een tweede plaats. Komend weekend wacht Quick op eigen veld de dubbel tegen DVH.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie