Eredivisie voor Alta stap dichterbij

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

De zege van het nog ongeslagen Alta was echter niet voldoende om de koppositie van Heerhugowaard over te nemen. De formatie uit Noord Holland heeft nog een voorsprong van één punt op de ploeg van coach Ron Timmermans die echter weet dat de club die alle competitieduels wint, automatisch kampioen wordt.

Vierde zege op rij voor Amersfoorters AMERSFOORT - Na de vierde overwinning op rij lonkt de eredivisie voor de tennissers van Alta. Op het vertrouwde sportpark van de club aan de Mr. Th. Heemskerklaan rekenden de Amersfoorters zondag in een wedstrijd die bijna een halve etmaal in beslag nam, af met concurrent Heerhugowaard: 5-3.

door Balt Gmelig

De laatste twee partijen brachten de beslissing na een gelijke tussenstand (3-3). Laat op de dag lieten de mixed dubbels van Alta zich niet door de gasten verrassen. Het tweetal Daniel Steinbrenner/Sandra Kloesel rekende in twee sets af met het duo Jake Mak/Femke Reinhard: 7-6, 6-2. Winst in twee sets was ook weggelegd voor Holger Fischer en Lotty Seelen in hun partij tegen Bart de Gier en Lisanne Balk: 6-2, 6-4.

In de voorgaande partijen waren de punten verdeeld. In het enkelspel zorgden Kloesel en Fischer voor de winst. Kloesel was een maatje te groot (6-1, 6-0) voor Balk. Alleen in de tweede set (7-6) ondervond Fischer veel tegenstand van De Gier die de eerste set met 6-1 ook moest inleveren. De twee resterende partijen in het enkelspel waren een prooi voor de gasten. Alta-speelster Samantha Schoeffel bood Reinhard goed partij maar zij kwam in de beslissende tiebreak tekort (7-6, 5-7, 6-7). Drie sets waren ook nodig om de winnaar van het duel Steinbrenner - Mak te kunnen bepalen. De tennisser van Heerhugowaard trok aan het langste eind: 4-6, 6-3, 3-6.

Voor het derde punt van Alta zorgden de dames Kloesel en Schoeffel. Zij versloegen Balk en Reinhard in drie sets: 6-3, 5-7, 6-4. De herendubbel leverde geen winst voor Alta op. Fischer en Steinbrenner kregen klop van De Gier en Mak: 3-6, 6-3, 3-6.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie