AZ&PC doet goede zaken

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Alhoewel AZ&PC al vroeg in de eerste periode op een 0-1 achterstand kwam, was het Marc Wouters die met een fraaie 5-meter de stand weer op gelijke hoogte bracht. Beide ploegen zwommen in hoog tempo en er ontwikkelde zich een fraai waterpologevecht waar vele schoten op paal of lat uiteen spatten. Met een treffer van Jeroen Kuilman en de gelijkmaker vanuit een man meer situatie voor ZIAN, werd die periode afgesloten met een 2-2 gelijke stand. Ook in de tweede periode hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en eindigde die periode doelpuntloos, waarbij dient te worden opgemerkt dat AZ&PC toch een licht overwicht toonde. In de derde periode kwam de doelpuntenmachine weer op gang en toonde AZ&PC doelman Bart Pol weer zijn grote waarde voor het team van coach Arie van de Bunt. Met doelpunten van Jip Dorrestein en Matthijs Lucas kwam de thuisploeg op een op dat moment verdiende 4-3 voorsprong, die aan het begin van de vierde periode werd uitgebouwd tot 5-3, na een prachtige solo actie van Lars v/d Laan, die vakkundig afrondde (5-3). Maar nadat Lucas uit het water werd gestuurd, zakte AZ&PC verdedigend wat terug en moest toezien hoe de Hagenaars terugkwamen naar 5-5. Met nog minder dan twee minuten op de klok en een 6-6 gelijke stand leek het erop dat de punten zouden worden gedeeld. Maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het Amersfoorter Ton van der Velden die zijn ploeg vanuit een man meer situatie de winst bezorgde (7-6). Voor AZ&PC staat de meimaand in het teken van de Play Off’s, waar het in staat moet worden geacht om goed te presteren. Al met al een uitstekend seizoen voor hoofdklasser AZ&PC

Ook winst in laatste com- petitie treffen AMERSFOORT - Waterpolo hoofdklasser AZ&PC deed ook in het laatste competitietreffen goede zaken. Door de 7-6 winst op HZ ZIAN steeg het een plaats op de ranglijst en eindigde op een fraaie vijfde positie.

door Huub van Aerssen

VZ&PC - De Amer (12-7)

Zonder basisspelers Caspar Renkers, Richard Cozijnsen en Jordi Adriaansen, sloot De Amer afgelopen zaterdag de competitie af met de uitwedstrijd tegen VZ&PC. In het thuistreffen hadden de Amersfoorters nog kansloos klop gehad van de fysiek sterke Vriezenveners en werd dan ook een zware wedstrijd verwacht. Toch kon Amersfoort lange tijd goed bijblijven en slaagde de thuisploeg er pas in de laatste periode in om De Amer definitief van zich af te schudden, wat uiteindelijk resulteerde in een ietwat geflatteerde 12-7 overwinning. Al met al heeft De Amer een prima eerste seizoen gedraaid in de tweede klasse, waarin het team van coach Zeger Eijer eindigde op een prachtige en uitermate verdiende achtste plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie