Mentale dreun voor Hockeydames AMHC

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

Onder prachtige weersomstandigheden en ondersteund door de eigen aanhang begon Amersfoort enigszins gehaast aan de wedstrijd, mede veroorzaakt door het toch wel grote belang van dit treffen. Veel balverlies, slechte balaanname en teveel onrust in het spel stonden aan de basis van een doelpuntloos eerste kwartier. Maar met een prachtige treffer in de 16e minuut van Anneloes Tervoort kwam AMHC met 1-0 aan de leiding en leek het spanningsveld af te nemen. Maar een goed anticiperend Qui Vive, dat zich geenszins naar de slachtbank wilde laten leiden, trok in de 25e minuut de stand gelijk, waardoor er gerust werd met een stand van 1-1, een op dat moment terechte tussenstand. Bij aanvang van de tweede helft een Qui Vive dat de druk op Amersfoort geleidelijk aan verhoogde en vanuit een strafcorner in de 5e minuut op een 1-2 voorsprong kwam. Vanaf dat moment was AMHC de weg kwijt en liet zich door een frank en vrij spelend Qui Vive terugdringen tot aan de eigen cirkel zonder zelf aan aanvallen toe te komen. Na een tweetal afgekeurde treffers van de gasten uit Uithoorn, leek de Amersfoortse formatie uit de droom te ontwaken en gaf vol gas wat in de 16e minuut resulteerde in de 2-2 gelijke stand. Toch was het weer Uithoorn dat in de 20e minuut met 2-3 aan de leiding kwam en AMHC achter de feiten deed doen aanlopen. Vanaf dat moment zette Amersfoort alles op alles en golfde de ene na de andere aanval richting cirkel van Qui Vive, dat door een uitstekend keepende doelvrouwe de schade nog steeds beperkt kon houden. Maar in de 31 minuut was het wel raak, kwam AMHC op 3-3 en werd nog eenmaal vol gas gegeven. Maar met een snelle uitbraak aan Qui Vive zijde, die fantastisch werd afgerond, kwam aan alle geloof in een goede afloop een eind en verloor AMHC deze cruciale wedstrijd met 3-4. Een tegenvaller voor het team van coach Hien The.

AMERSFOORT - De hockeydames van AMHC, koploper in de eerste klasse, kregen afgelopen zondag een gevoelige tik te verwerken. Op het eigen sportpark Birkhoven werd in een rechtstreeks duel verloren van de nummer twee Qui Vive uit Uithoorn. Door het verlies van de Amersfoortse formatie nam Qui Vive de koppositie over en lopen de meiden van coach Hien The vooralsnog weer achter de feiten aan.