BSC Quick is er klaar voor

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

De 44-jarige oud honkbalprofessional Edward Spanner, in de jaren 1985-1995 een gewaardeerd pitcher bij de toenmalige hoofdklasser BSC Quick, is komend seizoen voor het tweede jaar te bewonderen als coach van het eerste team. Voor de sympathieke Spanner staan er ook voor dit seizoen weer twee dingen centraal en dat zijn mentaliteit en doorzettingsvermogen.

Honkbalseizoen start eerste paasdag AMERSFOORT - Voor de honkballers van BSC Quick gaat op zondag 12 april (Eerse Paasdag) de competitie van start. Het team van coach Edward Spanner, dat na het behalen van het kampioenschap afgelopen jaar promoveerde naar de derde klasse, heeft ook dit seizoen de intentie om te scoren. In de eerste thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Blue Socks zal blijken hoe de formatie van Spanner er voor staat.

door Huub van Aerssen

Spanner: ,,We hebben een redelijk honkballend team, dat in staat moet worden geacht om ook dit jaar in de top te acteren. Maar dat kan alleen maar als de mannen alles geven en er alles voor over hebben. We hebben afgelopen seizoen laten zien dat we op de goede weg zijn, maar we hebben aan de andere kant ook nog een lange weg te gaan en zullen wekelijks tot het gaatje moeten gaan. Dat is ook wat ik van mijn mannen verlang en verwacht. Alleen met die instelling is het mogelijk om te presteren en de doelstelling (doorgroeien naar de tweede klasse) te bewerkstelligen. Ik wil honkbalminnend Amersfoort weer aantrekkelijk en mooi honkbal laten zien en dat is waar ik me absoluut sterk voor maak.” De huidige selectie, waarvan oudgedienden zoals Serge Aartsen, Ricardo Bryson, Jerome Selassa en Arthur Stoop door privé omstandigheden geen deel meer van uitmaken, is aangevuld met een tweetal spelers van buiten en op korte termijn zal een ervaren pitcher worden toegevoegd om het team in de breedte sterker te maken, zowel fysiek als mentaal.

Spanner: ,,Naast mijn assistent Jerrel Bernardus, die mij ook afgelopen seizoen terzijde stond, zal Nelson Orman als tweede assistent worden toegevoegd. Ook een jongen met een Quick achtergrond die zeker van toegevoegde waarde zal zijn voor het team.”

Met betrekking tot de komende competitie schat Spanner de kansen voor zijn team goed in: ,,We hebben een goede voorbereiding achter de rug en de eerste wedstrijden, beginnend met Blue Socks zullen moeten uitwijzen waar we staan. Maar het vertrouwen op een goed seizoen is er en daar gaan we ook voor”. De gedreven coach Edward Spanner tot slot: ,,Het wordt een interessante competitie, waarin we niemand mogen onderschatten en waar we vol aan de bak moeten. ‘All hands on deck’ is daarbij het motto en dat verwacht ik van een ieder.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie