Amersfoortse BN’ers in De Kamers

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

Eenmaal binnen in het -naar zijn mening- niet zo uitnodigende gebouw keek Moes zijn ogen uit. ,,De Kamers heeft een warme, gastvrije sfeer, waar je je meteen thuis voelt. Ik was zeer verrast door de multifunctionaliteit van het gebouw. De Huiskamer waar je lekker kunt loungen bij de openhaard, de Eetkamer waar je echt goed kunt eten. En de theaterzaal is prachtig. Uitstekend geoutilleerd. Daar wordt iedere acteur blij van.”

SpangaS-acteur Vincent Moes improviseert VATHORST - Het begon met een telefoontje of hij wilde invallen voor een zieke acteur bij de maandelijkse theaterimprovisatie avond van De Kamers in Vathorst. Vincent Moes, dagelijks op tv te zien in de jeugdsoap SpangaS, hoefde niet lang na te denken. Zijn theaterhart ging sneller kloppen en hij zei ‘ja’. Vanuit zijn huis in Kattenbroek reed hij op de fiets in zeven minuten naar De Kamers.

door Paula Kleisen

Kruising

Het spelen in ‘De Kamervloer op’ beviel al even goed, vertelt Moes. ,,De Kamervloer op is een soort kruising tussen ‘de Lama’s’ en ‘De vloer op’ van de VPRO. Een groep professionele acteurs krijgt improvisatieopdrachten van een presentator en van het publiek. Van tevoren hebben zij geen idee wat ze die avond gaan spelen. Hierdoor is iedere avond uniek. Er zijn altijd veel leuke momenten, hoewel het niet per se het uitgangspunt is om grappig te zijn. Er zitten ook emotionele scènes tussen of juist heel ontroerende momenten. Dat maakt het ook voor het publiek zo bijzonder, dat zij een voorstelling zien die echt uniek is. Die na hen niemand meer te zien krijgt.”

SpangaS

Vincent Moes (35) studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en speelde gastrollen en vaste rollen in onder meer Juliana, Westenwind en Onderweg Naar Morgen. Dit jaar komt er een nieuwe serie SpangaS en wordt SpangaS de film geproduceerd. Maar naast het televisiewerk blijft hij zeker voorlopig improviseren in De Kamers.

,,Improviseren is heerlijk! Ik ben van tevoren heel ontspannen, omdat ik niet weet wat er gaat komen. Het is natuurlijk ook spannend, want je wilt wel dat het leuk wordt. Je moet het gevoel loslaten dat er iets móet komen, dan ontstaat er altijd iets.”

Achter de schermen

,,Bijzonder voor het publiek is dat het een kijkje achter de schermen kan nemen. Om te zien hoe acteurs een scène opbouwen, welke technieken ze gebruiken en wat er gebeurt met een opdracht.

En omdat de toeschouwers ook opdrachten mogen geven, zijn ze zelf een onderdeel van de voorstelling. Kortom, ik raad iedereen aan een keer te komen. Het zijn heel bijzondere avonden en in De Kamers moet je een keer geweest zijn.”

u ‘De Kamervloer op’ is er weer op 17 april en daarna iedere derde vrijdag van de maand. Reserveren kan via www.dekamers.nl of 033-2012343.

In april twee kaartjes voor de prijs van één op vertoon van de bon uit de maandfolder van De Kamers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie