CJVV verrast met grote zege

4 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Na lange tijd heeft CJVV weer eens een mooi resultaat behaald. De Amersfoorters rekenden zaterdag op eigen veld gedecideerd af met Argon. De overtuigende 4-0 winst in het belangrijke degradatieduel konden de CJVV'ers heel goed gebruiken. Tomas van Dijk en Wilfred Rietveld bezorgden de thuisploeg een 2-0 voorsprong na de eerste 45 minuten. Argon speelde beter maar de ploeg wist ook na rust niet tot scoren te komen, CJVV wel. Rietveld en Tom van Oort bepaalden de eindstand op 4-0.

Derdeklasser Nieuwland handhaafde zich door een fraaie thuiszege (4-1) op degradatiekandidaat Dalto aan de kop van de ranglijst. In de elfde minuut opende Frank van de Ven met een kopbal de score. Nog geen kwartier later moest de overigens prima acterende Nieuwland doelman Freek van Lissum buigen voor een kopbal van Dennis Kooi: 1-1. Met twee doelpunten had Rob Geertsma in het tweede bedrijf een belangrijk aandeel in de winst van Nieuwland. Meteen na rust liet hij de aanhang voor de eerste keer juichen, een kwartier later scoorde de middenvelder opnieuw. In de slotfase zorgde Valentijn Rijnbeek voor de vierde treffer: 4-1. Omdat naaste concurrent Candia'66 ook geen steek liet vallen, blijft het verschil tussen de twee titelkandidaten één punt.

Voor vierdeklasser De Posthoorn is een plek in de nacompetitie een stuk dichterbij gekomen na de thuiswinst (3-1) op Maarssen. De Amersfoorters sloten de eerste helft af met een 2-1 voorsprong dankzij doelpunten van Jeffrey Kaspers en Jochem van Koot. Tien minuten voor tijd maakte Kaspers met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een einde. De wedstrijd lag na rust een minuut of twintig stil omdat De Posthoorn doelman Alje Schoonderbeek plotseling ter aarde stortte en korte tijd bewusteloos was. Met een ambulance werd de sluitpost naar het ziekenhuis vervoerd waar hij meteen werd onderzocht.

Derdeklasser Cobu Boys keerde zaterdag met een gelijkspel terug van een bezoek aan Almere. Daar deelde de Amersfoortse ploeg de punten (1-1) met Waterwijk. Na rust werkte Manolo van Leijenhorst met een kopbal een achterstand weg die Cobu Boys in de eerste helft had opgelopen. Twee Almeerders haalden door een rode kaart het einde van de wedstrijd niet.