De Amer slaapverwekkend

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

In de eerste periode werd al snel duidelijk dat De Amer eigenlijk niets te vrezen had van de tegenstander uit Nijverdal, een team dat als makke lammetjes in het water lag en geenszins de indruk wekte dat het van plan was om er een aardige waterpolo avond van te maken. Maar ook Amersfoort, dat zich bij tijd en wijle liet meeslepen in het inspiratieloze spel van Het Ravijn, verzuimde om gebruik te maken van de situatie. Het zwom weliswaar beduidend meer richting doelgebied dan haar opponent, maar meer dan dat zat er eigenlijk ook niet in. Met een eerste periodestand van 4-1 was dan ook alles gezegd. In de overige drie perioden viel er nauwelijks nog enig wapenfeit te vermelden en zwommen beide teams via de periodestanden 0-0, 2-2 en 2-2 naar de 8-5 eindzege voor de Amersfoorters. Amer coach Zeger Eijer: ,,Inderdaad slaapverwekkend. Er zat absoluut niets in en met wat meer pressing vanuit mijn ploeg had de eindscore vele malen hoger moeten zijn. Het enige positieve in deze wedstrijd zijn de punten en die zijn in ieder geval voor 100% gerealiseerd. Een eindtotaal van 18 punten is wat wij nastreven, maar dan zal er de komende weken vol gas gegeven moeten worden.”

Winst waterpolo heren enige lichtpuntje AMERSFOORT - Het waterpolotreffen tussen de heren van de Amer en het tweede team van Het Ravijn kende behoudens winst voor Amersfoort nauwelijks hoogtepunten. In een bij tijd en wijle slaapverwekkende voorstelling won de thuisploeg met 8-5 van een krachteloos en futloos zwemmend team uit Nijverdal.

door Huub van Aerssen

Polar Bears - AZ&PC (9-15)

Hoofdklasser AZ&PC heeft zich afgelopen weekend van de goede kant laten zien in de uitwedstrijd tegen de Polar Bears uit Ede. Met maar liefst 9-15 werden de Bears onderuit gehaald in een wedstrijd waarin de Amersfoortse ploeg veruit domineerde en de goede lijn van de afgelopen weken wist door te trekken. Periodestanden 1-3, 1-3, 3-4 en 4-5. Doelpunten AZ&PC: Matthijs Lucas 7, Marc Wouters 3, Jeroen Kuilman 2, Jip Dorrestein, Kaj Rouwhorst en Niels Schouten allen 1.

SG Amersfoort - De Duinkikkers (7-8)

In de streekderby tegen de Duinkikkers uit Soest, gingen de dames van SG Amersfoort afgelopen zaterdag met 7-8 onderuit. Door een onrustige start kwam Amersfoort al snel op een 0-1 achterstand, maar die werd naarmate de periode vorderde omgebogen in een 5-3 voorsprong. Met een treffer voor Soest in de 2e periode en een 6-3 voorsprong voor de thuisploeg leek er niets aan de hand. Maar in laatste twee perioden viel Amersfoort door de mand en was het Soest dat in een alles of niets poging de winst naar zich toetrok.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie