Start aanleg fietstunnel A28

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/LEUSDEN - Op symbolische wijze wordt maandagmiddag gestart met de aanleg van de fietstunnel onder de A28. De aanleg van de tunnel is een initiatief van de provincie Utrecht in samenwerking met de gemeenten Amersfoort en Leusden

De A28 vormt een barrière voor het fietsverkeer tussen Leusden en Amersfoort en vanuit de richting Veenendaal. Met de aanleg van de tunnel moet dit probleem worden aangepakt. De tunnel wordt ook gezien als de 'ontbrekende schakel' in het woon- en werkverkeer en het recreatieve fietsverkeer tussen Amersfoort en Leusden. Aan de zijde van Leusden komt een nieuwe verbinding met het fietspad langs het Valleikanaal en wordt het mogelijk om het nieuwe natuur- en recreatiegebied De Schammer te bereiken. De tunnel sluit aan de kant van Amersfoort aan op de bestaande wegen. In Schuilenburg tussen de Verdiweg tot aan de Schuilenburgerweg wordt een fietspad langs het Valleikanaal aangelegd.

Wethouder Luchtenveld van Amersfoort en collega-wethouder Jansma uit Leusden geven maandagmiddag samen met gedeputeerde Ekkers van de provincie Utrecht een korte toelichting op het project. Vervolgens wordt op symbolische wijze de aanleg van de fietstunnel gestart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie