Nieuwland geen koploper meer

14 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Nieuwland is zaterdag door een 0-0 gelijkspel tegen Benschop de koppositie in de derde klasse D kwijtgeraakt. De nieuwe lijstaanvoerder werd Candia door een 3-0 overwinning op CDN. Nieuwland kon in Benschop geen potten breken. De thuisploeg hoefde ook niet te winnen omdat zij aan een remise genoeg hadden voor het veroveren van de tweede periodetitel.

Het voortijdige vertrek van trainer Sijtze Wobbes heeft CJVV nog niet veel opgeleverd. De Amersfoorters wachten nog altijd op de eerste overwinning in 2009. De formatie van interim-trainer Peter Reitsma bereikte zaterdag tegen middenmoter Desto een dieptepunt. In Utrecht kreeg CJVV een gevoelige nederlaag (6-0) te incasseren. Na de eerste helft keken de gasten al tegen een 4-0 achterstand aan en was de strijd ook beslist.

Met Cobu Boys wil het dit jaar ook niet lukken. De ploeg kreeg op eigen veld met gering verschil (0-1) klop van Nita en dat betekende de vierde nederlaag op rij voor de Zielhorst-bewoners. Na een minuut of tien was de winnende treffer al een feit.

Vierdeklasser VOP had aan een doelpunt van Terence van Vliet voldoende voor de belangrijke winst (1-0) op SVP. De winnende treffer in het degradatieduel viel pas een kwartier voor tijd.

De Posthoorn bleef in Utrecht met 2-4 Eminent Boys de baas. Een mooie overwinning voor de Amersfoorters die Berry Peters (2), Jochem Koot en Marcel van Hattum (strafschop) konden bejubelen.