Tijdelijk hostel aan de Zwaluwenstraat

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Aanvankelijk was het hostel gepland op het weitje direct naast de Hogeweg 116. Maar naar aanleidingen van opmerkingen van de buurtbeheergroep en in verband met het toekomstige bouwverkeer voor de Hogewegzone is de plek opgeschoven. Het tijdelijk hostel komt nu in het aangrenzende weiland aan de Zwaluwenstraat. Het is de bedoeling dat er met de herontwikkeling van de Hogewegzone ruimte wordt gezocht voor een permanent hostel.

LIENDERT - Het college wil voor maximaal vijf jaar een hostel voor harddrugsverslaafde dak- en thuislozen plaatsen aan de Zwaluwenstraat 101. Het Leger des Heils bouwt het hostel in opdracht van de gemeente. De bouw wordt deels gefinancierd uit de AWBZ en deels door de gemeente. De opvang heeft een minimale vloeroppervlakte van 1125 m2, maximaal 1 verdieping en een afgeschermde buitenruime van ongeveer 80 m2. Er komen maximaal drie parkeerplaatsen voor het personeel.

door John Spijkerman

Een hostel is een 24-uurs woonvoorziening met permanente begeleiding voor harddrugsverslaafde dak- en thuislozen. Deze mensen zijn langdurig verslaafd en hebben op meerdere terreinen problemen. De zorg die deze groep nodig heeft gaat verder dan een eerste opvang, zoals het huidige zorgcentrum op dit moment aan de Kleine Haag biedt. Het is voor verslaafden een volgende stap in een zorgtraject gericht op stabiliteit en mogelijke terugkeer in de samenleving. In een hostel kunnen cliënten langere tijd blijven en hebben ze een eigen kamer. Er zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week woonbegeleiders aanwezig.

Het hostel is één van de extra voorzieningen voor dak- en thuislozen die bovenop het bestaande aanbod van opvangvoorzieningen komt. Het college wil de leefomstandigheden van dak- en thuislozen verbeteren en de overlast terugdringen die een deel van de groep veroorzaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie