Onkruidbestrijding met heet water

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort overweegt in de toekomst onkruid met heet water te bestrijden. Begin van dit jaar start een experiment waarbij de zogenaamde 'Wave-methode' wordt uitgetest voor onkruidbestrijding op verharding. Na een jaar wordt gekeken of de proef een succes is. Als dat zo is, wordt de Wave-methode in 2010/2011 ingevoerd in de hele gemeente.

Amersfoort wil in 2011 CO2-neutraal zijn. Het betekent dat ook de onkruidbestrijding geen negatieve invloed mag hebben op het klimaat. De chemische bestrijding wordt al sinds 2000 niet meer gebruikt in Amersfoort. Momenteel bestaat het beheer uit borstelen, branden en vegen. In alle wijken worden borstelen en vegen toegepast. Halfverhardingen en natuursteenkeien worden gebrand.

De Wave-methode is de methode waarbij met heet water het onkruid wordt bestreden. De methode geeft geen overlast als stof en lawaai en wordt door de burger positief beoordeeld, meldt het college van B en W. Het college stelt voor om de huidige methode van borstelen en branden in 2009 te blijven gebruiken en daarnaast begin 2009 een proef te beginnen met de Wave-methode. De proef duurt een jaar en wordt dan geëvalueerd. Als de methode succesvol is, wordt deze ingevoerd in de hele gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie