VVD bang voor bureaucratie in hulpverleningsland

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De VVD is bezorgd over bureaucratie in hulpverleningsland en vooral over de rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). VVD-raadslid van Wijngaarden merkt op dat er niet wordt samengewerkt tussen hulpverlenende organisaties bij huisuitzetting. Ze stelde er vragen over aan het college van B en W. Directe aanleiding was een dreigende huisuitzetting van een Amersfoortse moeder met drie minderjarige kinderen bij wie door Eneco voor de tweede keer gas en licht werd afgesloten. Deze huisuitzetting bleek niet bekend te zijn bij de diverse betrokken hulpverlenende instanties.

Van Wijngaarden is niet overtuigd door de antwoorden die ze van het college het gekregen op haar vragen. Volgens B en W wordt er bij huisuitzettingen van gezinnen met minderjarige kinderen altijd vervangende woonruimte wordt geboden, maar Van Wijngaarden merkt op dat in geval van het Amersfoortse gezin de betrokken hulpverleners niet op de hoogte waren van de dreigende huisuitzetting.

Het college heeft zijn hoop ook gevestigd op het Amersfoortse Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De VVD denkt dat het CJG alleen maar tot extra bureaucratie zal leiden, omdat er een extra laag bijkomt in de hulpverlening. Het college zegt een oplossing te zien in het Convenant Jeugd en het samenwerkingsconvenant @RISK, een signaleringssysteem voor jongeren in risicovolle situaties. Van Wijngaarden denkt dat deze convenanten vooralsnog 'papieren tijgers' lijken te zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie