De Amer angstig en futloos

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De Amer dat langzamerhand uit de degradatiezone begint te klauteren, leek al voor aanvang van de wedstrijd tegen het tweede team van het ‘grote’ Donk danig onder de indruk. En dat was dan ook in de eerste periode van de wedstrijd duidelijk merkbaar. Gelaten en angstig liet het Donk zijn gang gaan, waar de gasten dan ook dankbaar gebruik van maakten. Aanval na aanval kreeg het arme Amersfoort te voorduren en de treffers ploften in het netje achter de goed keepende Amer-goalie Patrick Verhoeff. Aanvallend kon de thuisploeg geen enkele vuist maken en de paar schoten die werden afgevuurd waren van die kwaliteit dat Donk zich daar geen zorgen over hoefde te maken. Met 1-3 ging die periode dan ook terecht naar de waterpoloheren van GZC Donk. Na een evenzo slechte start in de tweede periode waarin Donk al snel uitliep naar 1-5, leek De Amer zich te beseffen dat het meer kon en ook wilde, gaf duidelijk meer tegengas en knokte zich terug naar een 4-6 achterstand. Maar in de derde periode sloeg de angst weer toe bij De Amer, dat in mum van tijd naar een 4-10 achterstand werd gezwommen. Donk was oppermachtig en schoot uit alle hoeken en gaten, in tegenstelling tot de thuisploeg die een bijzonder laag schotpercentage kende en in die periode niet éénmaal tot scoren kwam. Ook in de vierde en laatste periode slaagde De Amer er niet of nauwelijks in om iets aan het angstige spel te veranderen, waardoor het met een 6-11 eindstand de handen nog dicht mocht knijpen. Naast Richard Cozijnsen en goalie Patrick Verhoeff die duidelijk overeind bleven, verdiende geen van de andere spelers een voldoende. Zeger Eijer: ,,We hebben op alle fronten gefaald en met name in de eerste en de derde periode lieten we het volledig afweten. Er was niemand die het voortouw nam en dat is wat ik mijn ploeg verwijt. We toonden veel angst voor deze tegenstander.”

Waterpoloheren vergeten te zwemmen AMERSFOORT - Waterpolotweedeklasser De Amer ging afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad tegen de nummer drie GZC Donk roemloos ten onder. In een wedstrijd waarin angst voor de tegenstander van de Amersfoortse gezichten afstraalde, werd met 6-11 verloren en was coach Zeger Eijer absoluut niet tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg.

door Huub van Aerssen

De Amer - Electrolux AZC (8-6)

De woensdag voor het treffen tegen Donk speelden de Amerheren in eigen huis de laatste twee perioden van de weken er voor gestaakte wedstrijd tegen AZC. Met een 8-6 overwinning deed de ploeg van Zeger Eijer goede zaken en wist daardoor direct degradatiegevaar af te wenden. Het ziet er dan ook naar uit dat de waterpoloheren van De Amer ook komend seizoen blijven zwemmen de 2e klasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie