Telman en Van Leeuwen

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Januari 2009 was voor ons zelfs een betere maand dan januari 2008. Al die verhalen, over dat het slecht gaat, daar merken wij niet veel van. Maar je moet wel actief zijn en blijven, de tijd van achteroverleunen is definitief voorbij. Voor ons betekent dat overigens dat er niet veel verandert. Hetty en ik, wij trokken er altijd al hard aan. We zijn er helemaal voor de klant, we zijn flexibel, kantooruren betekenen niet zoveel voor ons. Bezichtigingen aan het einde van de dag, ‘s avonds of op zaterdag, dat vinden wij heel gewoon en dat waarderen onze klanten.”

AMERSFOORT - Het gaat goed met Telman en Van Leeuwen Makelaars. De klanten van het makelaarskantoor roemen de vrouwelijke intuïtie, het inlevingsvermogen maar vooral de professionaliteit, het ondernemerschap en het solide advies van de drie vrouwen. Makelaar Anouk van Leeuwen merkt niet veel van de zogenaamd instortende huizenmarkt. ,,Het is rustiger, dat is waar. Daar staat tegenover dat de kopers die er zijn veel serieuzer zijn. Er zijn minder bezichtigingen maar we verkopen dus meer.”

Persoonlijke aandacht staat voorop bij Telman en Van Leeuwen: ,,We doen alles zelf, het bezichtigen, het nabellen, het onderhandelen, wij zijn echt nog aan het makelen. Dat kan ook want we hebben een klein en hecht team. Wat we doen, doen we samen. Die korte lijnen maakt dat we alles weten van iedere klant. En dat geldt ook voor Alice, onze secretaresse. Je bent hier geen nummer, nooit.”

Aankoop, verkoop, taxaties en hypotheken het makelaarskantoor heeft alle vier de pijlers van het makelen in huis. ,,We hebben een ‘Erkend Hypotheekadviseur’ op kantoor, hij verstaat zijn vak en geeft een kosteloos, onafhankelijk hypotheekadvies. Voor onze klanten en voor ons is het fijn dat we alles onder een dak hebben.”

Bij het verkopen van een huis schakelt de verkoper in negen van tien gevallen een makelaar in. Bij aankoop wordt veel minder vaak aan een makelaar gedacht. Van Leeuwen is er stellig in, ook bij het aankopen van een woning is een makelaar van onschatbare waarde. ,,Een huis koop je op je gevoel, er komt vaak veel emotie bij kijken. In zo’n situatie betaal je snel teveel. Je wilt het huis té graag en dat merkt de verkoper. Als makelaar zit ik veel zakelijker in de onderhandeling. Dat kan duizenden euro’s schelen, ik verdien me zelf gemakkelijk terug. Een ander voordeel is de gratis bouwkundige keuring, die zit bij onze dienstverlening in. Zeg nu zelf, wie klimt er nu op het dak of kruipt onder de vloer, een bouwkundige doet dat wel. En reken maar dat het ontdekken van een verborgen gebrek nadat je het huis betrekt, een behoorlijke domper is.”

u Telman & Van Leeuwen Makelaars, Prinses Julianaplein 72, 033-46 50 12 4, www.telmanvanleeuwen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie