Rugbydames RC Eemland houden weer de nul op het scorebord

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het succesvolle rugby damesteam van RC Eemland liet ook in de thuiswedstrijd tegen Hanze Ladies zien wie momenteel de toon aangeeft. Met 31-0 werd dit team eenvoudig, maar zeker niet gemakkelijk teruggewezen. De eerste try in deze wedstrijd was er een uit het boekje met Alexia Mavroudis (try) en Verena de Boer (conversie) in de hoofdrol (7-0). De tweede try kwam vervolgens voort uit een interceptie van waaruit het wederom Mavroudis was die die wist te scoren. Met een derde try door Anne Hielckert werd de eerste helft afgesloten met een 19-0 voor de thuisploeg. Met een aantal wissels in de voorwaartsen bij Eemland ging de ploeg onverdroten door en lanceerde de ene na de andere aanval op de helft van de Hanze Ladies. Alhoewel bij tijd en wijle rommelig spel en diverse overtredingen aan beide zijden, bleef het een mooie strijd met veel inzet. RC Eemland wist daarbij door een drietal try’s van respectievelijk Alexia Mavroudis, Karin Thomassen en Verena de Boer de voorsprong verder uit te breiden tot een uiteindelijke 31-0 eindstand. Al met al een verdiende overwinning in een wedstrijd die zeker niet gemakkelijk was te noemen, maar waarin eens temeer duidelijk werd dat Eemland de titel nauwelijks meer kan ontgaan.