De Amer volsterkt inspiratieloos

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Na winst de week er voor tegen SG Twente, leek bij De Amer het lek boven en begon het team van coach Zeger Eijer vol goede moed aan het treffen tegen het als vijfde geplaatste VZ&PC. In de eerste periode van de wedstrijd waren beide teams absoluut aan elkaar gewaagd en waren het met name de beide goalies die middels fraaie reddingen een hoofdrol voor zich deden opeisen. Met na zes minuten speeltijd een 0-0 tussenstand, leek er nog niets aan de hand voor het thuispelende De Amer. Maar met het ingaan van de tweede periode veranderde dat beeld en kwam de thuisploeg goed onder druk te staan. Binnen een drietal minuten in die tweede periode keek De Amer tegen een 0-3 achterstand aan en nadat Eric Spithoven ook nog eens een 5-meter niet in het netje wist te gooien, werd die periode afgesloten met een 0-4 voorsprong voor de op mentaal en fysiek gebied betere ploeg uit Vriezenveen. In de derde periode eigenlijk eenzelfde beeld: een verdedigend zwak Amersfoort, dat zelfs niet in tal van man meer situaties tot scoren wist te komen en slechts incidenteel een schot bekroond zag. Met een 3-7 achterstand werd begonnen aan de vierde en laatste periode en was er normaliter nog niets verloren voor de Amersfoortse waterpolo formatie. Maar wederom slaagde De Amer er niet in om het roer om te gooien. Zonder inspiratie en met een laag schotpercentage liep de ploeg continu achter de feiten aan en stond toe dat VZ&PC kon uitlopen naar een verdiende 4-10 eindstand. Amer coach Zeger Eijer:” Met name in de man meer situaties lieten we het als ploeg afweten en was ook het schotpercentage allesbehalve hoog. We zullen komend weekend tegen hekkensluiter De Kikker uit een ander vaatje moeten tappen, willen we stand houden in deze klasse. Maar daar gaan we met zijn allen ook voor”. Aanvoerder Eric Spithoven:” Daar waar het de week er voor wel lukte, ging nu eigenlijk alles mis. Komend weekend is de wedstrijd tegen hekkensluiter De Kikker van cruciaal belang. Als we daar de punten binnen slepen, dan is degradatiegevaar voorlopig even geweken”.

Waterpoloheren in degradatie- gevaar AMERSFOORT - Tegen VZ&PC uit Vriezenveen kon het thuispelende eerste waterpoloteam van De Amer, met uitzondering van de eerste periode, niet of nauwelijks imponeren en verloor met sprekende cijfers (4-10). Met een voorlaatste plaats in de rangschikking van de tweede klasse zullen de Amersfoorters alle zeilen moeten bijzetten om niet al na een jaar te worden teruggefloten naar de derde klasse.

door Huub van Aerssen

HZ Zian - AZ&PC (13-10)

Hoofdklasser AZ&PC zit in een serie lastige uitwedstrijden. Afgelopen weekend traden de Amersfoorters aan tegen het Haagse HZ Zian een geduchte tegenstander in de middenmoot van de hoofdklasse. Waar in voorgaande wedstrijden sprake was van een goed startend Amersfoort, was dat in deze wedstrijd zeker niet het geval. Na een zwakke start keek AZ&PC al na twee perioden tegen een 9-4 achterstand aan en alhoewel het in de daaropvolgende derde en vierde periode een stuk beter ging, kon de Amersfoortse ploeg een 13-10 verlies niet meer voorkomen. Doelpunten AZ&PC: Matthijs Lucas 4, Lars van der Laan en Mark Wouters ieder 3. Periodestanden: 6-2, 3-2, 1-1 en 3-5.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie