Nuttige winst BC Amersfoort

14 januari 2009 om 00:00 Nieuws

De wedstrijd tussen de nummers drie (BC Amersfoort) en nummer vier (van Zijderveld), was er een om van te smullen. Het mannendubbel was al direct een partij om van te genieten. In een schitterende wedstrijd die nipt werd gewonnen door het Amstelveense duo Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux, speelde het Amersfoortse koppel Joéli Residay/Jelle Maas, na een mindere eerste game, weliswaar de sterren van de hemel maar konden niet voorkomen dat het eerste punt naar van Zijderveld ging. Het vrouwendubbel verliep voor Amersfoort in de eerste game ook erg stroef. Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen begonnen met verlies van de eerste game, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen zij steeds meer op dreef en wonnen uiteindelijk in een verdiende en afgetekende “driegamer” tegen Samantha Barning/Yik Man Wong. BC Amersfoort kopman Yeoh Kay Bin liet vervolgens tegen van Zijderveld talent Lester Oey zien hoe simpel badminton eigenlijk kan zijn. In de 1e game ontspon zich tot aan 13-13 een gelijkwaardige strijd, maar daarna viel het doek voor de Amstelvener, die de shuttle aan alle kanten om de oren vloog. In twee duidelijke games zette Kay Bin de 2-1 voorsprong voor BC Amersfoort op het scorebord. In het vrouwenenkel deed Akvile Stapusaityte eindelijk weer eens wat er van haar verwacht werd en won in een acceptabele single in drie games van haar opponent Yik Man Wong. Ook de Amersfoortse Eefje Muskens lijkt weer op de weg terug. Na ruim in de eerste game te hebben achter gestaan versloeg zij uiteindelijk toch nog vrij simpel Iris Tabeling in twee straight games. In het tweede mannenenkel speelde vervolgens BC Amersfoort talent Marco de Jager weliswaar een tactisch goede wedstrijd tegen Dave Khodabux, maar kon uiteindelijk het geweld van de van Zijderveld man niet weerstaan en verloor in twee games. Met een 4-2 voorsprong voor BCA werd begonnen aan de afsluitende twee mixpartijen. De Amersfoortse combinatie Residay/van Dooremalen speelde daarin uiterst geconcentreerd de eerste game naar winst, maar liet het vervolgens afweten en verloor, wederom in drie games, van De Ruiter/Barning. Het tweede BCA mixdubbel Kay Bin/Jonathans deed het op de andere baan beduidend beter. Met speels gemak sloeg de Keistad formatie het van Zijderveld koppel Norbert van Barneveld/Iris Tabeling in twee professionele games van de baan, waardoor BCA dit treffen won met 5-3.

Badmintonners vast op derde positie AMERSFOORT - In de eredivisie van de badmintoncompetitie speelde afgelopen zaterdag regerend landskampioen BC Amersfoort tegen Van Zijderveld. In deze wedstrijd waar de nummers drie en vier het in een rechtstreeks duel tegen elkaar opnamen, boekte BC Amersfoort een nuttige overwinning en bleef met 5-3 de Amstelveense badmintonformatie de baas.

door Huub van Aerssen

Uitslagen: MD: Residay/Maas - De Ruiter/Khodabux, 11-21/21-15/19-21; VD: Jonathans/van Dooremalen - Barning/Wong, 18-21/21-10/21-14; 1e ME: Kay Bin - Oey, 21-13 en 21-11; 2e ME: De Jager/Khodabux, 16-21 en 14-21; 1e VE: Stapusaityte - Wong, 21-19/16-21/21-18; 2e VE: Muskens/Tabeling, 21-16 en 21-18; 1e MD: Kay Bin/Jonathans - van Barneveld/Tabeling, 21-11 en 21-12; 2e MD: Residay/van Dooremalen - De Ruiter/Barning 21-15/17-21/12-21.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie