presentatie

12 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Van der Klis: ,,Want ons volume betekent dat we goed in de markt kunnen ‘roeren’ dat levert meer kopers op en daar gaat het allemaal om. Ik begrijp best dat consumenten als eerste courtages vergelijken. Maar als je voor de goedkoopste kiest, kan het best zijn dat dat achteraf duurkoop is. Denk alleen maar aan de schade die oploopt door ondeskundige onderhandelingen of het niet kunnen bereiken van de juiste kopersgroepen.”

AMERSFOORT - Hendriks Makelaardij is uitgegroeid tot het grootste makelaarskantoor in Amersfoort. De makelaar ziet de toekomst optimistisch tegemoet. Kantoordirecteur Michiel van der Klis vertelt waarom. ,,Kwaliteit en presentatie dat zijn onze wapens op de woningmarkt”, legt hij uit. ,,Hendriks Makelaardij in Amersfoort bestaat uit een groot team van hoog gekwalificeerde medewerkers. We zijn daardoor in eerste instantie misschien wat hoger geprijsd maar dat betaalt zich dubbel en dwars terug.”

Hendriks Makelaardij is een all round makelaarskantoor. ,,Nieuwbouw, bestaande bouw, aan-en verkoopadvies en financieringen, we kunnen alles. Daarnaast zetten we ook nog eens ons geheime ICT-wapen in. We hebben een uniek zoeksysteem dat razendsnel kopers en verkopers bij elkaar brengt.” Bij Hendriks Makelaardij doen ze niet aan deeldiensten bij verkoop. ,,Wij geven alleen een totaaladvies. Het kost soms wel twee of drie gesprekken voor we het complete plaatje kennen en pas dan adviseren we. Het uitkleden van de makelaarsdiensten heeft geen enkele zin. Soms betaal je alleen voor een plaatje op Funda. Ik garandeer je, daar verkoop je geen huis mee. Voor de eerste weken is dat misschien oké, maar dan? Bij ons is Funda maar een kleine schakel, het gaat om het vervolgtraject. Het is niet verstandig om dat zelf te doen, daar heb je professionals voor nodig en dat betaalt zich uiteindelijk uit in een beter rendement.”

Het zou slecht gaan met de woningmarkt. Van der Klis lacht erom. ,,Onzin, de markt heeft een deuk gekregen door al die pessimistische verhalen in de media. Het is perceptie, anders niet. De markt is misschien lastiger dan voorheen maar dat is niet erg. Er is nu weer tijd om een weloverwogen besluit te nemen. Niemand hoeft overhaast iets te kopen of te verkopen. Onder deze marktomstandigheden bewijst een gekwalificeerde makelaar nog meer zijn nut. Laatst had ik hier een koper die zich terugtrok op advies van haar vader. Het zou nu geen goede tijd was om een huis te kopen. Maar waarom, vermeldde hij er niet bij. En ja, eerlijk gezegd, zoiets is jammer. Die vrouw die stelt haar droom onnodig uit, het is namelijk altijd de juiste tijd om een huis te kopen àls je je maar goed laat adviseren.”

Hendriks Makelaardij

Leusderweg 93-95, Amersfoort

T. (033) 4655579/ F. (033) 4653525

E-mail amersfoort@hendriks.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie