Ondernemersklankbord: meer kans op succes

12 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Ondernemersklankbord is er voor de ZZp’r en voor het MKB. Riedijk: ,,In de praktijk hebben mijn collega’s en ik het meeste te maken met eenpitters en de kleine onderneming en tot ongeveer 10 medewerkers. En juist daar is onze hulp vaak hard nodig. Ondernemen is vooruit denken en dan niet alleen op het operationele vlak maar zeker ook op het financiële vlak. Vooral op dat laatste gebied is nog een wereld te winnen. Ik kom maar al te vaak de beroemde schoenendoos met bonnetjes tegen, dat is dus geen ondernemen. Minstens een keer per maand, zelf je cash flow bekijken, weten hoe goed of hoe slecht het met je gaat. Dat is belangrijk want als het niet goed gaat dan kan je dat, in een vroeg stadium, nog ombuigen. Kijk, dat is ondernemen. Een ander vaak voorkomend probleem is ongrijpbaarder. Dat is het opbouwen van een klantenkring, dat doe je niet zomaar even op een achternamiddag, daar moet je voor netwerken, netwerken en nog eens netwerken. En hoe doe je dat, daar help ik ondernemers mee, met, zeg maar, tips en trucs, maar wel uiterst waardevolle.”

AMERSFOORT - Stel je bent net voor jezelf begonnen en hoe nu verder? Of je bent al een poosje bezig en wilt eigenlijk personeel aannemen, is dat verstandig? Misschien heb je al een man of vijf in dienst, hoe ziet de toekomst eruit? Allemaal vragen waarop ondernemende mensen een antwoord zoeken. De consulenten van de Stichting Ondernemersklankbord helpen ondernemers bij deze en andere prangende vragen. Wouter Riedijk is zo’n consulent. Hij stelt zijn kennis en ervaring ter beschikking aan anderen.

,,Ondernemen is een eenzaam beroep”, stelt Riedijk. ,,Of je nu ZZP’er- een zelfstandige zonder personeel - bent of al een aantal medewerkers hebt. In beide gevallen ben jij de baas, jij moet de besluiten nemen. Dan heb je wel eens behoefte aan reflectie. Iemand om tegenaan te praten, vragen te stellen, te sparren. Dat klankbord, dat ben ik dan. En zo’n personal coach is voor iedereen bereikbaar. Je betaalt er 75 euro per kwartaal voor, zeg nou zelf, daar kan je je geen buil aan vallen. En de tijd die je krijgt is, in principe, ongelimiteerd.”

De Stichting Ondernemersklankbord stelt zich tot doel het succes te vergroten van ondernemers in het MKB en de agrarische sector. Zij wordt gesponsord door (semi-) overheid en bedrijfsleven.

Stichting Ondernemersklankbord

Postbus 93002

2509 AA Den Haag

0900-6633763, € 0,20 p/min

www.ondernemersklankbord.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie