Lampenier Amersfoort gesloten

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - De Lampenier in de Hellestraat is sinds vorige week gesloten en het personeel staat op straat. Eind november is het overkoepelende bedrijf Lampenier BV failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. De winkels die direct onder de verlichtingsketen vallen, hebben daarom de deuren moeten sluiten. In totaal gaat het daarbij om twaalf winkels, verspreid over heel Nederland. Behalve het filiaal in Amersfoort zijn in onze regio ook de Lampeniers in Leusden en Zeist de dupe van het faillissement. Klanten worden door middel van een poster achter het winkelraam op de hoogte gebracht van de sluiting ,,wegens omstandigheden". Zij worden doorverwezen naar de Lampenier in Bennekom.

De vijftig winkels die niet onder het Lampenier BV vielen maar gerund werden door zelfstandige ondernemers, de zogenoemde franchisenemers, kunnen onder de naam Lampenier verdergaan. Dit is mogelijk gemaakt door de retailorganisatie Euretco, die de naam Lampenier heeft opgekocht. ,,Euretco levert allerlei diensten aan ondernemers, van inkoop tot en met complete winkelformules, en daarom boden we de franchisenemers de mogelijkheid bij ons een doorstart te maken", licht een woordvoerster toe. Zij benadrukt wel dat Euretco - bekend van onder meer Decorette, SPORT 2000 en LinCHérie - alleen de naam heeft gekocht en dus niet het bedrijf heeft overgenomen. ,,Het zijn geen winkels van ons. Door het faillissement werd het contract met de franchisenemers ontbonden en wij hebben ze nu een nieuw samenwerkingsverband aangeboden."

Dat de Lampenier uit Amersfoort ook daadwerkelijk verdwijnt, is overigens nog geen vaststaand feit. Er kan zich volgens de woordvoerder bij de curator nog een ondernemer melden die de winkel wil overnemen en vervolgens onder de naam Lampenier verder wil gaan.

Ondernemer Wim van Dijkhuizen, eigenaar van de Lampenier/ Decorette in Barneveld is blij met het aanbod van Euretco. ,,De Lampenier heeft een grote naamsbekendheid. Het is een goede organisatie qua service en assortiment. We zijn daarom blij dat de naam behouden blijft. Bovendien", vervolgt hij, ,,Euretco gaat ook echt in de organisatie investeren om ervoor te zorgen dat de Lampenier trendsettend en spraakmakend zal zijn."

Van Dijkhuizen vindt het trouwens opmerkelijk dat klanten van de Lampenier in Amersfoort en Leusden naar de winkel in Bennekom worden verwezen. ,,Barneveld is voor hen toch veel dichterbij dan Bennekom?"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie