RC Eemland nog steeds puntloos

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

De tegenstander uit Castricum was niet zomaar een ploeg, maar een gerenommeerde tegenstander die na jarenlang kampioen van Nederland te zijn geweest een stapje terug heeft gedaan op de ranglijst. Een team ook dat zich onlangs nog versterkte met een aantal buitenlanders van formaat. Eemland was er duidelijk op gebrand om een goede prestatie neer te zetten en ging er dan ook direct bij aanvang van de wedstrijd vol voor. Verdedigend stond de ploeg goed en langzaam maar zeker kwamen ook de aanvallende impulsen tot zijn recht. Toch was het Castricum dat de score opende, waarbij een mooi uitgespeelde aanval in de hoek van het veld werd afgerond (0-5). Maar Eemland vocht zich terug naar de helft van de tegenstander en wist tot vlak voor de tryline op te rukken. Castricum greep daarbij naar de noodrem, waarop een penalty door Amersfoorter Gerrit Marcus werd benut die daarmee zijn team weer nagenoeg op gelijke hoogte bracht (3-5). De daarop volgende tien minuten werd er goed en hard verdedigd door de thuisploeg en werden nagenoeg alle aanvallende acties van Castricum in de kiem gesmoord. Alhoewel Eemland in die fase de wedstrijd naar zich toe trok, werd het door Castricum goed verdedigd en bleef resultaat achterwege. Een te riskant gegeven pass in de tackle aan Eemland zijde, die door Castricum werd ondervangen, vormde de aanleiding voor de 3-12 voorsprong van de gasten. Maar weer vocht Eemland zich terug op de helft van Castricum en met een fraaie dropkick wist het de stand terug te brengen tot 6-12 en mocht het hopen op meer. Kort voor het rustsignaal kwam aan die hoop abrupt een einde en wisten de bezoekers tweemaal achter elkaar te scoren door goed stellingspel van de driekwarten die middels mooi fasen spel de voorsprong vergrootten naar 6-24. Ook na rust liet Eemland zien dat het tot goed rugby in staat is, waarbij het zowel aanvallend als verdedigend prima acties op de mat toverde. In de laatste fase van de wedstrijd was het echter de ervaring van Castricum die er zorg voor droeg dat er driemaal via knap uitgespeelde aanvallen over veel schijven werd gescoord, waardoor er na het klinken van het laatste fluitsignaal een eindstand van 6-45 op het scorebord verscheen.

Amersfoortse rugbyers spelen steeds brutaler AMERSFOORT - Na een reces van drie weken traden de rugbyers van RC Eemland afgelopen zondag in eigen huis aan tegen de Castricumse RC. Alhoewel de wedstrijd met 6-45 verloren ging, speelde Eemland een prima wedstrijd en begint de ploeg zich in de ereklasse steeds beter te manifesteren.

door Huub van Aerssen

Ondanks wederom verlies stond de Amersfoortse verdediging duidelijk beter dan in voorgaande wedstrijden en durft Eemland ook aanvallend steeds brutaler te spelen.