Heren ASC ‘91 houden hoofd boven water

19 november 2008 om 00:00 Nieuws
AMERSFOORT - De handbalheren van ASC ‘91 hadden afgelopen zondag de handen vol aan het laaggeklasseerde vierde team van Venus Nieuwegein. In sporthal Zielhorst slaagde de Amersfoortse formatie er pas in de slotfase in om de winst veilig te stellen (19-17).

Door het niet verschijnen van de reguliere scheidsrechter dreigde deze ontmoeting niet door te zullen gaan, maar de bereidwilligheid van een eigen vervanger om de wedstrijd te willen leiden, maakte in ieder geval aan dit vrezen een einde. ASC ‘91 kwam sterk uit de startblokken en opende al na 20 seconden met een treffer van Hugo Ahlers. Na de 2-0 door Jan Willem van Essen, die zich ontpopte als een genadeloze killer, kwam Amersfoort pas goed op gang en op tempo en met bij vlagen prachtig combinatiespel werd Nieuwegein al snel op achterstand gezet. Maar een paar minuten voor het klinken van het rustsignaal begon de ASC machine te haperen en liet toe dat de gasten dichterbij konden komen. Met een 11-9 ruststand, prima reddingen van de ASC-goalie Nico van Dijk en maar liefst zeven doelpunten van een ontketende Van Essen, gingen beide ploegen aan de thee maar was nog lang niet zeker wie in dit duel aan het langste eind zou gaan trekken. De eerste minuten van de tweede helft leek ASC weg te zakken en speelde bij lange na niet het verfrissende spel dat het de eerste twintig minuten van de wedstrijd etaleerde. Het stond toe dat Nieuwegein op gelijke hoogte kon komen en lange tijd gingen beide ploegen gelijk op, waarbij met nog zo’n vijf minuten op de teller een stand van 17-17 het scorebord sierde en nog steeds niet kon worden gezegd in wiens voordeel de wedstrijd zou gaan eindigen. Een prima gestopte strafworp van ASC doelman Van Dijk stond zo’n vier minuten voor het eindsignaal aan de basis van de uiteindelijke nipte winst van de Amersfoorters. ASC-speler Daan Bleuel liet kort voor tijd met een prima schot van afstand de doelman van Nieuwegein kansloos (18-17) en met nog slechts vier seconden op de klok maakte Cor Kemmer aan alle onzekerheid een einde en scoorde fraai de 19-17 en ontsnapte ASC ‘91 aan een pijnlijke nederlaag. Al met al een wedstrijd waarin, met uitzondering van de eerste twintig minuten, ASC niet lekker in het spel kwam, wat ook de verdienste van Nieuwegein was.