Positieve 'second opinion' subsidie Omroep Amersfoort

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) en RTV Utrecht reageren positief op het investeringsplan van Omroep Amersfoort. Het college van B en W had beide organisaties om een ‘second opinion' gevraagd. Het College heeft daarom besloten Omroep Amersfoort een incidentele subsidie te verstrekken van 410.000 euro voor aanschaf van nieuwe apparatuur, inclusief een gedeeltelijke BTW compensatie.

Naast de eenmalige investeringssubsidie willen B en W ook de jaarlijkse exploitatiesubsidie aan Omroep Amersfoort met ingang van 2009 structureel verhogen met € 31.000,-. Alleen met een dergelijke bijdrage kan Omroep Amersfoort zicht tot een solide omroeporganisatie te ontwikkelen, met de mogelijkheid voor programmatische vernieuwing, denkt het college. Met ingang van 2009 ontvangt de Omroep jaarlijks 150.000 euro.

Volgens de OLON is het plan van Omroep Amersfoort een gedegen plan. De OLON vindt dat er een goede balans is gevonden tussen kwaliteit, connectiviteit en (financiële) haalbaarheid. De OLON denkt dat de voorgestelde investeringen Omroep Amersfoort op een niveau brengt waarbij een kwalitatief goed product kan worden geleverd. RTV Utrecht vindt dat het investeringsplan van Omroep Amersfoort een goede financiële onderbouwing heeft. RTV Utrecht maakt wel opmerkingen over te lage ramingen voor onderhoud, installatie en vervanging huidige ‘meegenomen’ apparatuur en de voorfinanciering van BTW.

Het college blijft op het standpunt staan dat Omroep Amersfoort voor de afschrijving/vervanging van apparatuur structureel zelf geld zal moeten reserveren. Die vervanging van de apparatuur is in 2013 weer aan de orde. Het college weet nog niet of de gemeente dan opnieuw voor de vervangingskosten moet opdraaien. ,,Het lijkt ons reëel eerst af te wachten wat de nieuwe koers van de omroep oplevert: aan publieksbereik, aan marktaandeel, aan mogelijk extra inkomsten en eventueel bijdragen van de gemeenten Soest en Leusden'', schrijven B en W.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie