Hockeyheren afgetroefd

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

De wedstrijd tussen de nummer 2 (AMHC) en nummer 3 (HDM) in de overgangsklasse beloofde een boeiend en spannend gevecht te gaan worden met als inzet de tweede positie op de ranglijst. Amersfoort startte dan ook al direct vanaf het eerste fluitsignaal vol overtuiging, waarin het HDM de eerste tien minuten volledig onder de voet liep. Aanvallend was er in die beginfase maar een ploeg die de toon zette en dat was een op tempo spelend en goed combinerend AMHC. Dat na tien minuten de eerste treffer viel voor de Amersfoortse heren was dan ook niet meer dan terecht en leek het er op dat AMHC de wedstrijd volledig onder controle had. Maar niets was minder waar! Vanaf de vijftiende minuut keerde het tij en liet HDM zien dat het niet voor niets naar Keistad was afgereisd. In hoog tempo en met verfrissende aanvallende acties die veelal via de rechtervleugel gestalte kregen, werd AMHC teruggedrongen tot aan de eigen cirkel en kwam zelf nauwelijks meer aan aanvallen toe. In de 20e minuut viel dan ook de verdiende gelijkmaker en was het alleen nog HDM dat de dienst uitmaakte. Een goede redding van de Amersfoortse goalie, die een stafcorner van HDM vakkundig pareerde, behoedde AMHC voor erger en met 1-1 gingen beide ploegen de rust in. Ook na rust een gedreven HDM dat bij vlagen AMHC overklaste en geenszins in het eigen spel liet komen. Met een prachtige variant, voortkomende uit de tweede strafcorner van HDM, sloeg de 1-2 genadeloos achter de Amersfoortse sluitpost in het netje en was het eigenlijk al gebeurd met een nog slechts sporadisch aanvallend AMHC, dat steeds meer tegen zichzelf speelde. Tot overmaat van ramp sloeg Pieter Manden, normaliter 100% scorend uit een strafcorner, volkomen over de bal heen, waardoor de gelijkmaker achterwege bleef. HDM speelde de wedstrijd rustig en bekeken uit en kon met een derde treffer in de slotfase van de wedstrijd de eindstand bepalen op 1-3. Een dik verdiende overwinning tegen een timide spelend AMHC.

AMHC komt in topper te kort tegen HDM AMERSFOORT - In de uiterst belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent HDM, kon het eerste herenhockeyteam van AMHC op het eigen sportpark Birkhoven absoluut geen vuist maken en verloor met 1-3 van de bij vlagen aanvallend briljant spelende Haagse hockeyformatie.

door Huub van Aerssen

Dames AMHC - Shinty (2-1)

De koploper in de eerste klasse kende ondanks de overwinning toch een moeilijke middag, waarin het pas in de slotfase van de wedstrijd, na lange tijd met 0-1 te hebben achter gestaan, alsnog de drie punten kon binnenslaan en waarmee het de koppositie verstevigde. Coach Hien The: ,,Niet altijd even mooi, maar wel doeltreffend!”