Handbaldames Fidelitas heer en meester

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

Een nagenoeg weer compleet Amersfoorts team liet al direct vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het de punten in eigen huis wilde houden. Op tempo en met goed combinatiespel kwam Fidelitas al snel op een 2-0 voorsprong en straalde het alle vertrouwen uit. Maar na 6 minuten speeltijd sloeg het noodlot toe voor de goedspelende Amersfoortse Cynthia Majoor, die met een ernstige enkelblessure het veld moest verlaten. Dit voorval werkte een aantal minuten door op de gehele ploeg dat moest toelaten dat ‘t Gooi de stand weer in evenwicht kon brengen. Maar halverwege de eerste helft herpakte Amersfoort zich en liep snel weg naar een comfortabele voorsprong, waarin aanvallend een hoofdrol was weggelegd voor Jolanda Verhoeff die uit alle hoeken scoorde. Daarnaast stond de Fidelitas verdediging ook als een huis en toonde doelvrouwe Chantal van Hamersveld meerdere malen haar klasse. Met een 9-4 voorsprong voor de thuisploeg gingen beide ploegen aan de thee en was er voor Fidelitas eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft van dit handbalduel deed Amersfoort, met Eline Tullenaar in het doel als vervangster van Van Hamersveld, er nog een schepje bovenop en liep voor de ogen van de enthousiaste supportersschare al snel uit naar een voorsprong van 18-7. Halverwege was de wedstrijd al gelopen en snelde Fidelitas soeverein naar een verdiende 23-14 eindstand.

AMERSFOORT - Het eerste vrouwenhandbalteam van Fulmen Fidelitas behaalde afgelopen zaterdag een ruime en dik verdiende overwinning op ‘t Gooi. In sporthal Zielhorst won de formatie van coach Michel van de Horst afgetekend met 23-14 van de Gooische handbalvrouwen.

Heren Omega - ASC ‘91 (16-16)

Zonder Groen en Allers begon ASC goed aan de wedstrijd, waarin het eigenlijk continu gelijk opging. Door rommelig spel aan ASC zijde in de eindfase van de 1e helft, kon Omega uitlopen naar een 9-7 voorsprong, die in het tweede deel kon worden uitgebreid naar 11-7. Amersfoort toonde echter veerkracht en wist kort voor tijd langszij te komen, waardoor de punten terecht werden gedeeld en waar een hoofdrol was weggelegd voor goalie Nico van Dijk, die een aantal prachtige reddingen op zijn naam schreef.