Wilhelmina komt net te kort

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

De Wilhelmina dames die dit seizoen voortreffelijk draaien en absoluut meedingen naar de prijzen, waren uitermate gebrand op een overwinning tegen Abcoude, dat met een behoorlijk aantal punten voorsprong op kop gaat in de promotieklasse. In een vijfsetter, waarin door beide teams werkelijk alles uit de kast werd getrokken, moest Wilhelmina in de slotfase lijdzaam toezien hoe de dames uit Abcoude met slechts twee punten verschil de vijfde en beslissende set naar zich toe wisten te trekken en daarmee de winnaar werden van een wedstrijd die een hoog spelniveau kende. Met een wedstrijd minder gespeeld nestelde Wilhelmina zich op een meer dan verdienstelijke derde plaats in de promotieklasse, waarbij het met enige trots kon terugblikken op een puike wedstrijd.

Volleybaldames zorgen voor ware thriller AMERSFOORT - Sporthal Schuilenburg stond afgelopen vrijdag in het teken van een heuse volleybalthriller. Het thuisspelende eerste damesteam van Wilhelmina ontving daarbij het derde team van Abcoude, koploper in de promotieklasse. In een werkelijk enerverend volleybalgevecht trok de Amersfoortse formatie na vijf slopende sets aan het kortste eind, waarin het uiteindelijk eervol met 2-3 ten onder ging.

Heren Wilhelmina - Afas-Leos (4-0)

Alhoewel het Leusdense Leos afgelopen jaar promoveerde en als nieuwkomer in de eerste klasse mag worden bestempeld, doet het team het zeker niet onverdienstelijk met een plek in de top vijf. Wilhelmina is thuis echter een geduchte tegenstander, die hier en daar wel eens wat steken laat vallen, maar over het algemeen moeilijk in eigen huis te verslaan is. Afgelopen vrijdagavond was weer een van die avonden waar bij Wilhelmina alles lukte. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde de Amersfoortse formatie de wedstrijd, waarin het met voortreffelijke servicebeurten de tegenstander onder druk zette. Leusden liep zodoende continu achter de feiten aan en wist zich na een goede passing geen raad met de eveneens sterke blokkering van Wilhelmina. Met 25-20 trok de thuisploeg de eerste set eenvoudig naar zich toe. Vanaf de tweede set kwam Wilhelmina pas echt op stoom en zette spelverdeler Jan-Albert Kootstra met een serie prachtige services de stand in no-time op 7-0. Terwijl Leos verwoedde pogingen in het werk stelde om het spel van Wilhelmina te breken, kon Amersfoort zelfs bij tijd en wijle gas terug nemen. Desalniettemin liet de setstand van 25-8 geen twijfel bestaan over de krachtsverhoudingen in het veld. Een wisseling van spelverdeler in de tweede set onderbrak het spel van Wilhelmina geenszins, wat des te meer de balans in het team onderstreepte. In de derde set mocht Mark Veltink zich samen met Rob Faber opmaken voor hun aandeel in de wedstrijd. Met name Veltink is een vaste waarde voor de ploeg die zowel aanvallend als blokkerend een middenspeler is die elk ander team er graag bij zou hebben. Hoewel in de derde set de druk van de tegenstander iets toenam, kwam Wilhelmina geen moment in gevaar en met een setstand van 25-14 was duidelijk hoe de rollen verdeeld waren. De vierde en laatste set was een afspiegeling van de eerste drie sets met Wilhelmina in een dwingende rol en Leos als spartelende tegenstander. Met een setstand van 25-17 ging ook deze set naar de thuisploeg die daarmee niet alleen de wedstrijd met 4-0 won, maar ook een vijfde wedstrijdpunt afdwong. Door deze overwinning staat Wilhelmina, dat net als de dames een wedstrijd minder heeft gespeeld, op een eveneens derde positie op de ranglijst in de eerste klasse.

Heren Amsterdam 4 - Forza Hoogland (1-3)

De Forza heren gingen afgelopen vrijdag op bezoek bij het laaggeklasseerde Amsterdam. In een moeizame wedstrijd waarin de Hooglanders nooit echt lekker in hun spel kwamen, werd toch een alleszins verdiende 1-3 zege in de wacht gesleept. Al snel in de eerste set werd het voor het team van Jan Visser duidelijk dat het allemaal niet vanzelf zou gaan. In een rumoerige sporthal wist Amsterdam aanvankelijk redelijk aan te klampen en verzuimde Forza daarentegen om voldoende afstand te nemen. Pas laat in de set wist Hoogland het verschil te maken en won met 20-25. Door concentratieverlies in de tweede set wist Amsterdam een voorsprong van vijf punten op te bouwen en alhoewel de Hooglanders een aantal malen dichterbij kwamen, zat winst er niet meer in en ging die set naar Amsterdam. Forza Hoogland had vervolgens veel moeite om het spel te maken en benaderde slechts bij vlagen het eigen vertrouwde spelletje. Dat bleek uiteindelijk toch nog genoeg om ook de derde en vierde set binnen te slaan met de setstanden 18-25 en 19-25. Al met al een prima uitslag en een toch wel verdiende overwinning voor het Hooglandse team van trainer/coach Jan Visser dat door deze overwinning nog steeds de ongeslagen status kent. Door een set te verliezen wist concurrent Huizen op gelijke hoogte te komen en schuift ook Wilhelmina steeds dichterbij in de strijd om de koppositie.