Nieuwland blijft ongeslagen

4 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Van de vijf Amersfoortse zaterdagclubs presteert Nieuwland tot nu toe het beste. De formatie van trainer Bert de Vries boekte zaterdag tegen Woudenberg de vijfde overwinning op rij en is nu vijf punten los van de concurrentie.

In Woudenberg gaf de nog ongeslagen koploper geen kans weg en scoorde zelf twee keer. In de 35e minuut faalde Joel Brandsen alleen voor de doelman niet. Hij maakte zijn eerste competitietreffer: 0-1. Vijf minuten na rust gaf Dennis Schoonderbeek uit een fraai genomen vrije trap de Woudenbergse doelman ook het nakijken: 0-2.

Cobu Boys zorgde zaterdag voor de tweede winst van een lokale club. Op Zielhorst werd VVJ met gering verschil (2-1) verslagen. Alle drie doelpunten vielen in de slotfase. De gasten namen in de 75e minuut de leiding: 0-1. Pas in blessuretijd slaagden Bas Tuenter (strafschop) en Lenn Poetiray erin de thuisclub de winst te bezorgen.

Tweedeklasser CJVV keerde met een nederlaag (3-2) terug van een bezoek aan VVA. Binnen een kwartier keken de Amersfoorters in Amerongen al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de pauze werkten Jeroen van 't End en Richard Moore de achterstand binnen een minuut of tien weg: 2-2. De beslissende treffer viel tien minuten voor tijd in het voordeel van de thuisclub: 3-2.

De Posthoorn moest zaterdag ook met een nederlaag genoegen nemen. In Utrecht waren de Amersfoorters niet opgewassen tegen Sterrenwijk: 5-2. Michael van de Schagt had de gasten nog wel aan een voorsprong geholpen maar nog geen minuut daarna viel de gelijkmaker: 1-1. De tweede helft was een formaliteit. De thuisclub scoorde vier keer op rij, voordat Jilt Baan de eindstand op 5-2 kon bepalen.

VOP stelde op eigen veld tegen Delta Sports teleur. De ploeg van trainer Wim de Haas gaf ver in blessuretijd onnodig een punt weg: 1-2. De thuisclub was goed aan de wedstrijd op sportpark Olympia begonnen. Uit een vrije trap scoorde Jeroen Louissen in de zesde minuut de openingstreffer: 1-0. Nog voor rust kwamen de gasten door een doelpunt van Rene Mackaay op gelijke hoogte: 1-1. Invaller Sidney Steinmann zorgde in de 95e minuut voor de winnende treffer: 1-2.