Handbalheren ASC ‘91 komen tekort

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Mede ook gezien de goede uitgangspositie op de ranglijst in de tweede klasse vertrok het Amersfoortse team van Jan Willem van Essen vol goede moed en zelfverzekerd naar Bussum, waarbij de vaste keeper Nico van Dijk vanwege werkomstandigheden was vervangen door Geert Groen. Al direct van het eerste fluitsignaal nam ASC ‘91 het heft in eigen hand en speelde zowel aanvallend als verdedigend met volle overtuiging. In de verdediging werden de schutters van BHC goed opgevangen en in de aanval ontstonden er vele fraaie kansen die voor een groot deel ook werden omgezet in doelpunten. Gestaag werd de voorsprong van Amersfoort groter, wat zich bij het klinken van het rustsignaal vertaalde in een 8-13 voorsprong. Maar al snel bij aanvang van de tweede helft werd het voor Amersfoort duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet was gespeeld. ASC ‘91 ging slordiger spelen en BHC maakte daar met snelle breaks dankbaar gebruik van. Naarmate de tweede helft vorderde raakte Amersfoort steeds meer de grip op het spel kwijt en kwam zeker in het laatste kwartier van de wedstrijd ook conditioneel in de problemen. Na het laatste fluitsignaal stond er dan ook een verrassende 24-19 eindstand voor BHC op het scorebord, waardoor ASC enigszins teleurgesteld terugreisde naar Amersfoort. Ondanks het verlies een uiterst sportieve en verdiende overwinning voor de gasten uit Bussum, die door die overwinning medekoploper werden in de tweede klasse.

AMERSFOORT - Het eerste herenhandbalteam van ASC ‘91 reisde afgelopen zondag af naar Bussum voor het handbaltreffen tegen het plaatselijke tweede team van BHC. In een wedstrijd met twee totaal verschillende helften, moest na twee keer dertig minuten speeltijd ASC ‘91 de meerdere erkennen in BHC en verloor met 24-19.

Dames Voice - ASC ‘91 (18-8)

Ook de dames van ASC deden geen goede zaken. In Nijkerk ging dit ervaren team met harde cijfers onderuit en moest de koppositie in de tweede klasse af staan aan Nieuwegein. Met 3 punten uit even zoveel wedstrijden zal er de komende wedstrijden een tandje hoger moeten worden geschakeld om de doelstelling (top van de 2e klasse) niet uit het oog te verliezen.

Heren HVBS - Fulmen Fidelitas (16-17)

Fidelitas zorgde afgelopen zondag voor een verrassing door de uitwedstrijd in de 2e divisie tegen het altijd lastige HVBS uit Bunschoten met minimaal verschil te winnen.