SP: 'Soesterweg en Noordewierweg liever als 30-km zone of fietsstraat'

10 september 2008 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - De SP wil weten of het college van B en W bereid is om samen met de bewoners van het Soesterkwartier oplossingen te bedenken om het hard rijden op de Soesterweg zoveel mogelijk te verhinderen. In plaats van de snelheid te handhaven en te controleren kunnen de Soesterweg en Noordewierweg volgens de SP dan bijvoorbeeld beter worden ingericht als 30-km zone of als fietsstraat.

Op de Soesterweg en Noorderwierweg wordt regelmatig te hard gereden. Dat leidt soms tot gevaarlijke situaties. Na aanleiding van een ongeluk op de Noordewierweg op maandag 1 september waarbij een vrouw bij een bushokje werd aangereden, heeft de SP aan het college vragen gesteld over de verkeersveiligheid op de Noordewierweg.

Volgens de SP hebben buurtbewoners van de Soesterweg en Noorderwierweg in meerdere overleggen met de wijkwethouder Van Daalen, de wijkmanager en ambtenaren gewezen op de gevaarlijk situaties die ontstaan door het (zeer)hard rijden in het Soesterkwartier. Een aantal bewoners in het Soesterkwartier heeft bij de SP aangegeven dat er ondanks de toezegging van de wethouder niet (beter en meer) wordt gecontroleerd en gehandhaafd op snelheid.

De SP wil horen of de wethouder heeft toegezegd dat er meer snelheidscontroles zouden komen op de Noordewierweg en dat er meer zou worden gehandhaafd. Als die toezeggingen zijn gedaan en nagekomen, wil de SP weten welke acties de gemeente dan heeft uitgevoerd om dat te bereiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie