Terecht verlies voor MIA

10 september 2008 om 00:00 Nieuws

Een nog verbaasd boze coach Coen Wilders had zich langs de kant zitten verbijten over het gebrek aan werklust en inzet:” Wat een ongelooflijk slappe vertoning! Natuurlijk wisten we dat Revival veel druk op onze aanvallers zou zetten en dat we daar rustig en gecontroleerd aanvalsspel tegenover moesten zetten. Maar het was zeker niet de bedoeling dat we Revival zo’n beetje elk duel lieten winnen.” Vooral het op papier sterkste vak van MIA met onder andere aanvoerster Annemieke Dijkstra, liet het totaal afweten. De schutters in dat vak (Remco van Woudenberg en nieuweling Bobby Perrels (ex-OVVO en Allen Weerbaar), kwamen maar weinig tot scoren. Ook al nam het vak maar liefst 70% van de schotpogingen van MIA voor zijn rekening, het rendement was slechts 30%. Het andere vak met “good old” Mark Siderius deed het in dat opzicht een stuk beter. Het kwam weliswaar maar weinig tot schot, maar scoorde maar liefst 70% van het aantal doelpunten. Opvallend daarin was de belangrijke rol van invaller Roy Staal (18 jaar). Deze A-junior viel tien minuten na rust in en bracht de schotkracht weer terug in het team. Met een schotpercentage van tegen de 40% liet hij aan zijn ploeggenoten zien waar het korfbal om draait: afronden! Met zijn drie doelpunten van flinke afstand in slechts vijfentwintig minuten was hij niet alleen topscorer, maar tevens de beste speler van het veld. Wilders:” Het is geweldig om te zien hoe Staal zich in de senioren niet alleen staande weet te houden, maar zelfs het voorbeeld geeft met zijn grote schotzuiverheid. Dat is iets waar we al lang aan werken in dit team en het zit er zeker ook in maar vandaag kwam het schot helemaal niet uit de verf. Laten we het maar houden op een complete offday.”

Korfballers verzaken op alle fronten AMERSFOORT - Ondanks een goede voorbereiding maakte het vlaggenschip van MIA de verwachtingen thuis tegen Revival geen moment waar. Het team begon tam aan de eerste wedstrijd na de zomerstop. De echte winnaars mentaliteit leek bij iedere speler op het vakantieadres te zijn achtergebleven. Toen Revival tien minuten na rust uitliep naar 4-10, was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Ook al zette MIA toch nog een tandje bij, dichterbij dan 10-13 kwam de ploeg niet.

door Huub van Aerssen

Doelpuntenmakers MIA: Roy Staal 3, Mark Siderius 2, Eline van Ballegoijen, Dorien van Ettekoven, Annemieke Dijkstra, Ilse van Rooijen en Remco van Woudenberg ieder 1.

Eerbeek - Soesterkwartier (9-8)

De korfballers van Soesterkwartier begonnen fel aan de wedstrijd en stonden na een minuut spelen al op een 0-1 voorsprong. Eerbeek kwam kort daarna langszij, waarna de wedstrijd eigenlijk gelijk op bleef gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam de felheid bij de Amersfoorters af, wat Eerbeek in de gelegenheid stelde om nog voor rust op een 5-3 voorsprong te komen. Na rust pakte Soesterkwartier het weer goed op en trok de stand al vrij snel weer gelijk (5-5). Toch kon Amersfoort niet voorkomen dat in de allerlaatste minuut Eerbeek het winnende punt binnensleepte, waardoor Soesterkwartier “onterecht” met lege handen kwam te staan. Doelpunten: Priscilla Boute en Wendy van Vulpen 2, Amanda Gerritsen, Deborah Drenth, Patrick Winter, Dennis Lijnsveld allen 1.