B en W willen geen actie voor hydrotherapiebad

10 september 2008 om 00:00 Nieuws

Het hydrotherapiebad op de Elisabethlocatie heeft een echte regiofunctie. Veel chronische patiënten met bijvoorbeeld reuma, MS, Bechterev en cardio-problemen - volgens Meander wekelijks zo’n 75 tot 100 - maken er gebruik van. In tegenstelling tot bij een loopbad kunnen patiënten in een hydrotherapiebad onbelast ‘lopen’ en zonder weerstand ‘hangen’ in het water en oefenen. Meander vindt dat de hoge kosten van het bad niet opwegen tegen het gebruik ervan. Bovendien is het Meander Medisch Centrum een algemeen ziekenhuis en worden de benodigde faciliteiten in de nieuwbouw daarop afgestemd. Een hydrotherapiebad is niet één van de faciliteiten die Meander moet bieden. In de nieuwbouw van Meander komt wel een vlinderbad en een loopbad.

AMERSFOORT - Het college van B en W wil geen overleg voeren met het Meander Medisch Centrum, om het verdwijnen van het hydrotherapiebad te voorkomen. B en W vinden het wel of niet bouwen van een hydrotherapiebad in het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg een bevoegdheid van de Raad van Bestuur van het Meander. ,,Wij gaan hierover niet in overleg met het ziekenhuis’’, schrijven B en W in beantwoording op vragen van BPA en CDA.

door John Spijkerman

Samen met het CDA had de BPA het college opgeroepen actie te ondernemen om het hydrotherapiebad te behouden. De partijen vinden dat een loopbad en vlinderbad geen geschikte voorzieningen zijn voor patiënten met zware mobiliteitsklachten. Als er in het nieuwe ziekenhuis geen hydrotherapiebad komt, moeten patiënten veel verder reizen. BPA-raadslid Ruud Schulten vindt de antwoorden van het college ‘onthutsend’. Volgens hem heeft de gemeente binnen de nieuwe WMO wel degelijk een algemene zorgtaak en moeten B en W overleg voeren over het verdwijnen van het bad. Hij bereidt zich voor op vervolgstappen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie