eens anders

10 september 2008 om 00:00 Nieuws

Herder: ,,Wij zijn bijvoorbeeld een van Amersfoorts erkende trouwlocaties. Trouwen gebeurt bij ons in het Paleis van Koning Darius. Een intieme plechtigheid op een bijzondere locatie. Want zeg nu zelf, er zijn niet veel echtparen die er prat op kunnen gaan het jawoord te hebben gegeven in het bijzijn van tijgers en gieren. Ook het bruiloftsfeest kan in het park gevierd worden.”

AMERSFOORT - Dat het DierenPark een prima bestemming is voor een dagje uit, hoef je niemand meer te vertellen. Dat het ook een uitstekende locatie is voor het organiseren van een feest is minder bekend, en dat is best jammer. Want het park beschikt over een aantal sfeervolle zalen die een feest net even die bijzondere ambiance geven die je, elders, vaak mist. De afdeling Evenementenorganisatie is de drijvende kracht achter de speciale bijeenkomsten. Marlon Herder van die afdeling vertelt over de mogelijkheden.

Een huwelijk is gelukkig niet de enige reden om een feestje te bouwen. Verjaardagen, jubilea of gewoon zomaar zijn geldige alternatieven. ,,Alles is in principe mogelijk”, vertelt Herder. ,,Van een -standaard- themafeest, wat we hier op de plank hebben liggen tot een helemaal op maat gemaakt feest. En onze zalen zijn goed geoutilleerd en de omgeving geeft het zakelijk samenzijn een extra tintje. Het woord saai hebben we geschrapt”, aldus Herder.

De catering van de evenementen is in handen van het park zelf. Wie denkt dat de gasten achter de schermen hetzelfde voor krijgen geschoteld als ervoor, heeft het mis. Er is veel meer mogelijk. Herder: ,,De eisen van een dierentuinbezoeker zijn vanzelfsprekend compleet anders dan die van een vergadertijger of een feestbeest. Onze speciale gasten kunnen kiezen uit een groot aantal culinaire mogelijkheden, van lunchbuffet tot een compleet viergangen diner. We hebben een eigen chef-kok die uitsluitend met dagverse ingrediënten aan de slag gaat.”

Naast de inwendige mens staat ook het vermaak centraal op bijvoorbeeld de themafeesten. Deze feesten met poëtische titels als “Feesten bij de Beesten, “A Night at the Stanley Hotel” en “De bruiloft van de Kamelenkoopman” worden opgeluisterd door rasechte artiesten. En wat te denken van Ontwaken met of juist het Naar bed brengen van de dieren. “Ach, het zijn wat ideetjes, er is meer dan alleen dieren kijken. We laten onze gasten graag het DierenPark beleven”, aldus Herder.

u DierenPark Amersfoort

Afdeling Evenementenorganisatie

Barchman Wuytierslaan 224

3819 AC Amersfoort

033 422 71 62

Zie ook www.dierenparkamersfoort.nl en evenementen@dierenparkamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie