‘Meedoen staat voor mij centraal’

20 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

De 45 jarige Wilco Witte en zijn eveneens 45-jarige echtgenote Tinie, sportfanaten pur sang, zijn er klaar voor: 4 km zwemmen, 120 km fietsen en 30 km lopen (O3, Olympische afstand 3 keer). In de leeftijdsklasse 45-49 jaar (dames en heren), zullen zij, samen met nog zo’n 1400 deelnemers uit binnen - en buitenland in de diverse klassen, trachten om binnen de 9.30 uur de eindstreep te halen. Wilco Witte: ,,Zo’n 10 jaar geleden ben ik begonnen met het onderdeel triatlon, waarvan de laatste 4 jaar echt serieus en waarbij ik werk met trainingsschema’s die door mijn trainer Lars Karmelk worden samengesteld. Die schema’s vertaal ik naar een trainingsschema voor Tinie, zodat ook zij optimaal voorbereid is”.

Ondernemers- echtpaar aan start wk triatlon AMERSFOORT - Op het WK Triathlon dat van 29 tot en met 31 augustus wordt gehouden in Almere, is ook het Amersfoortse ondernemersechtpaar Wilco en Tinie Witte vertegenwoordigd. De uitbaters van de Coffee Club in het winkelcentrum Emiclaer zullen zich op zondag 31 augustus, samen met nog een achttal atleten van atletiekvereniging Triathlon uit Amersfoort, storten op de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen. Een ultieme uitdaging waarin veel wordt gevergd van geest en lichaam.

door Huub van Aerssen

Ter voorbereiding op de komende UPC Holland Triathlon hebben beiden zich het afgelopen jaar terdege voorbereid. Tinie deed een kwart triatlon in Didam, een halve in Bocholt en een 1/8 in Nijkerk. Wilco was actief op de kwart in Woerden, de halve in Bocholt en recentelijk de hele in Roth (BRD). Wilco: ,,Voor mij zou het WK een makkie moeten zijn gezien de hele triatlon die ik heb afgelegd, maar voor Tinie wordt het zonder meer een bijzondere prestatie gezien het feit zij nog nooit aan een triatlon van dit formaat heeft meegedaan.”

Voor wat betreft de doelstelling in het kader van deze triatlon zegt Tinie: ,,Het meedoen staat voor mij centraal waarbij ik mezelf ten doel stel om binnen een tijd van 9 uur te finishen.” Voor Wilco ligt de lat wat hoger. Zijn ultieme doel is om binnen tijd van 7 uur en 15 minuten de triatlon te voltooien. Beiden geven daarbij aan dat veel zal afhangen van de op dat moment heersende weersomstandigheden (wind, regen) die in het polderlandschap zeker van invloed kunnen zijn op de gestelde tijden.

Daar waar Tinie zegt dat fietsen haar sterke kant is en het onderdeel zwemmen wat minder, geeft Wilco aan dat hij eigenlijk geen zwakke punten kent en op alle drie de onderdelen gelijkmatig uit de voeten komt. Met in de laatste weken 8 tot 9 trainingen per week, bestaande uit zo’n zeventien trainingsuren zitten beide triatleten op schema en kijken zij uit naar het WK in Almere.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie