SALZ draait op volle toeren

9 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Campers in allerlei soorten, maten en kleuren, complete werkplaatsen en de vele crossmotoren vormden een werkelijk indrukwekkend gezicht op het terrein van de motorsportvereniging SALZ, waar vroeg in de ochtend de trainingen plaats vonden en waar vanaf 11.30 uur in twee manches werd gereden om de prijzen. SALZ voorzitter Norbert Cretier: ,,Wat geweldig om zo’n nationale wedstrijd te mogen en kunnen organiseren. Afgelopen jaar zijn we gestart met de aanleg van onze accommodatie en hebben we gaandeweg het seizoen het circuit verder kunnen ontwikkelen en in gebruik kunnen nemen. We zijn dan ook verheugd dat met name de nationale jeugd zich hier vandaag van haar beste zijde kan laten zien. Dank aan allen die dit hebben bewerkstelligd.” De Amersfoortse wethouder van sport Arriën Kruyt: ,,Ik ben zeer onder de indruk van wat ik hier zie. Wat een sfeer en wat een geweldige ambiance. En wat is het prachtig dat binnen een jaar dit evenement binnen Amersfoort gerealiseerd kon worden. Complimenten aan de gehele organisatie.”

Nationale wedstrijd in Amersfoort AMERSFOORT - MSV SALZ (Motorsportvereniging Soest/Amersfoort/Leusden/Zeist) kende afgelopen zaterdag een primeur. Op de nieuwe accommodatie aan de Kolonel H.L. van Royenweg was SALZ afgelopen zaterdag gastheer en samen met de Landelijke Bond MON (Motorsportorganisatie Nederland) mede organisator van een Nationale motorcrosswedstrijd voor jeugd. Op hoog niveau streden circa 200 crossers in de diverse disciplines om de eer, de prijzen en de punten voor het algemeen klassement.

door Huub van Aerssen

Deelnemers

Door de allerjongsten (6-jarigen) werd er gereden op mini motoren en het was werkelijk een lust voor het oog om te zien hoe deze crossertjes op de kleine baan alles uit hun 50cc motoren persten en het gas vol open draaiden. Op dit kleine circuit reden tevens de quads standaard, de 65cc automaten en de 65cc kleine wielen. Op de grote baan met zijn verschillende schansen en talrijke bochten werd veel gevraagd van de crossers, die in de categorieën Quads, 65 cc kleine wielen, 85cc kleine wielen A+B, 85cc grote wielen, MX2 jeugd, liefhebbers en veteranen hun stuurmanskunsten vertoonden. Wat een motorgeweld en wat een vakmanschap!

Uitslagen SALZ crossers

65cc grote wielen: Roy de Goede (6e/8e), Tom de Rooij (3e/3e) en Johnny van de Sluis (4e/2e). 85cc kleine wielen: Bas de Rooij (6e/5e). 85cc grote wielen: Paulo Bruns (8e/4e), Randy van Houten( 22e/17e), Gerard Koppe (20e/16e) Geoffrey Kastelein (14e/22e). MX2 jeugd: Arjen Heijne (11e16e) en Davy v/d Sluis (28 en 22).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie