Quick verstevigt koppositie

2 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Daar er voor beide teams in deze wedstrijd veel op het spel stond, beloofde het een interessante honkbalmiddag te gaan worden op Dorrestein. Qua publiek had de thuisploeg niet te klagen, want velen waren naar het sportpark gekomen, waarbij ook zeker de goede weersomstandigheden een rol speelden. In de eerste inning kwamen beide teams niet tot scoren en waren er nauwelijks hoogtepunten te vermelden. Pas aan het eind van de tweede inning slaagde Quick er in om, met drie honken bezet, het eerste punt veilig te stellen. Het antwoord van Giants kwam in de derde slagbeurt, waar het na een fout van de linker outfielder van de thuisploeg twee man binnen kon brengen een 1-2 voorsprong wist op te bouwen. Quick mocht daarbij van geluk spreken dat het slechts bij die voorsprong bleef en slaagde er vervolgens in de gelijkmakende slagbeurt niet meer in om de opgelopen achterstand te niet te doen. Ook in de daaropvolgende vier slagbeurten hielden beide teams elkaar in evenwicht en was het verschil in punten nooit meer dan één. Het zag er dus na het spelen van zeven innings naar uit dat het weleens een wedstrijd kon gaan worden waarin beide teams de punten zouden gaan delen. Maar niets bleek minder waar. Toen de scheidsrechter aan het eind van de zevende inning een discutabele ‘safe’ voor Quick toekende op het derde honk, zakte Giants letterlijk in elkaar en bleek in de daaropvolgende achtste inning een gewillig slachtoffer voor de op momenten briljant spelende thuisploeg. In snel tempo liep het team van coach Edward Spanner in de eigen slagbeurt naar een riante voorsprong en was er van enige tegenstand van de ploeg uit Hengelo niets meer terug te vinden. Door deze, zeker in de eindfase van de wedstrijd, meer dan verdiende overwinning van BSC Quick, verstevigde de thuisploeg de koppositie op de ranglijst in de vierde klasse en gaat in het laatste deel van de competitie riant aan de leiding.

Amersfoort - Het eerste honkbalteam van BSC Quick verstevigde afgelopen zondag de koppositie in de vierde klasse. In het eigen sportpark Dorrestein werd directe concurrent Giants uit Hengelo met 12-4 opzij gezet in een wedstrijd die pas in de laatste drie innings werkelijk op stoom kwam.

door Huub van Aerssen

Winst voor softbaldames

De Amersfoortse softbaldames waren afgelopen zondag een maatje te groot voor de Blue Socks uit Veenendaal. Op sportpark Dorrestein werd in de eerste van de twee te spelen wedstrijden weliswaar door Blue Socks begonnen met een voorsprong, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd Quick steeds beter. Kayleigh Adelina sloeg in de tweede slagbeurt door een grand slam homerun drie medespeelsters en zichzelf over de thuisplaat, waardoor uiteindelijk gewonnen werd met 18-5. In het tweede treffen waren de Veenendaalse dames niet opgewassen tegen het slaggeweld van de thuisploeg. Verdedigend bakte Blue Socks er niets van en de pitchers van BSC Quick, José Paul en Annet Wieringa, draaiden op volle toeren naar een uiteindelijke 22-1 eindstand. Komend weekend speelt Amersfoort de dubbel tegen UVV uit Utrecht en zal het alles in het werk worden gesteld om de koploper in de tweede klasse de nodige tegenstand te bieden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie