Stroormstoring legt winkelcentrum Emiclaer plat

2 juli 2008 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK/ZIELHORST - Een stroomstoring heeft woensdagmiddag winkelcentrum Emiclaer ruim anderhalf uur platgelegd. Ook werden zo'n vierduizend huishoudens door de storing getroffen.

Oorzaak ligt waarschijnlijk bij werkzaamheden aan de weg op de Laan naar Emiclaer. ,,Daarbij werd een voedende kabel van zo'n 10.000 volt getroffen", aldus woordvoerder Bernard Verheijen van energiemaatscappij Eneco.

De stroring ontstond kort na 14.00 uur. Medewerkers van Eneco zijn vervolgens de transformatorhuisjes in Kattenbroek en Zielhorst afgegaan om de stroom 'om te schakelen'. ,,Rond 15. 30 uur was heel Kattenbroek weer aangesloten, een half uur later hadden de Zielhorsters ook weer elektriciteit", aldus Verheijen.

De klanten van Albert Heijn werden direct na de storing naar buiten geleid en de winkels op Emiclaer gingen dicht. ,,Het enige rare was dat de kermisattracties wel gewoon konden blijven doordraaien", aldus een medewerkster van reisbureau Arke, ,,terwijl wij niets konden doen, omdat onze computersystemen niet werkten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie