Protesten tegen UMTS-mast Hoogland

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Het voornemen een UMTS-antennemast te bouwen, doet het nodige stof opwaaien in Hoogland. Bij de gemeente zijn zeven bezwaren (zienswijzen) ingediend tegen de vrijstelling voor de bouw van een mast voor mobiele telefonie aan de Sportlaan 30. Een van de bezwaren is ondertekend door 56 personen. De bezwaarmakers zijn bang voor straling en gezondheidsrisico's.

Omwonenden vrezen dat in de mast meerdere UMTS - en GSM antennes worden gehangen. Dat zou leiden tot meer stralingsbelasting en grotere gezondheidsrisico's voor kinderen en volwassenen in de buurt. Er wordt opgemerkt dat de mast heel dicht komt te liggen bij een basisschool, muziekschool, peuterspeelzaal en sportverenigingen.

In de bezwaren wordt gemeld dat in het bestemmingsplan staat dat de maximale hoogte acht meter bedraagt. Bebouwing zou volgens de Welstandsnota bovendien moeten passen bij de bosachtige omgeving in Park Schothorst. Een mast van 37,5 meter voldoet noch qua hoogte, noch qua gebruikt materaal aan deze criteria, staat er in de bezwaren.

Mensen zijn bang dat dat woningen in de directe omgeving van de antennemast in waarde zullen dalen. Voor toekomstige schade wordt de gemeente Amersfoort alvast aansprakelijk gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie