Hoogland in tweede ronde

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

In de thuiswedstrijd, vorige week donderdag op sportpark Langenoord, had Hoogland verzuimd voldoende afstand van RKDES te nemen. Daarvoor kreeg de ploeg van trainer Ronald Heerschop in het uitduel bijna de rekening gepresenteerd. Met de hakken over de sloot werd de tweede ronde van het competitietoetje bereikt.

Beter doelsaldo voldoende voor derdeklasser HOOGLAND - Hoogland is met veel moeite een ronde verder gekomen in de nacompetitie. Na winst (4-2) in de eerste confrontatie van de tweekamp tegen RKDES volgde een nederlaag (2-1) in Kudelstaart en dat was voor de Hooglanders voldoende om de tweede ronde te bereiken.

Hoogland startte op tweede pinksterdag in dezelfde opstelling als afgelopen donderdag tegen RKDES. Voor Hoogland was het zaak de nul te houden. Ze startten erg slap aan de wedstrijd. Al meteen in de eerste minuut was het raak. RKDES-spits Roald Pothuizen draaide gemakkelijk weg bij Erwin Hermsen en wilde de bal vanaf de achterlijn voorzetten. Het leer verdween echter achter doelman Bert Hoogland in het net: 1-0. Een zwak begin van Hoogland dat hiermee RKDES in de race hield.

Hoogland was aangeslagen na de vroege tegentreffer. De ploeg speelde erg onrustig en wist de bal niet in de ploeg te houden. Bovendien speelde RKDES veel beter dan afgelopen donderdag op sportpark Langenoord. De thuisploeg zette de gasten goed onder druk. Hoogland kon niet onder de druk van RKDES uitkomen. Na een half uur strafte Robin van de Steeg zwak verdedigen van Hoogland af en breidde met een knappe kopbal de voorsprong uit: 2-0.

Hoogland kon daarna wat gevaarlijker worden en via Kevin Heideveld kreeg de ploeg een goede kans op de 2-1. De RKDES-doelman voorkwam een treffer van de gasten.

Hoogland was in de tweede helft zeker de bovenliggende partij. RKDES leek er fysiek doorheen te zitten want ze konden nog maar weinig gevaar stichten voor het doel van Bert Hoogland. Hoogland bleef de aanval zoeken en kreeg via Heideveld kansen. De spits ging twee keer alleen op de doelman af maar hij had geen geluk bij de afwerking. Ook Willem Eijbergen en Ronald Buitink lukten het niet om de sluitpost van de thuisclub te passeren.

Toen beide elftallen zich al bijna hadden neergelegd bij de 2-0 stand, mocht Hermsen in de 93e minuut een vrije trap nemen. Verdediger Mo el Ammadi wilde de bal tot corner verwerken maar hij zag het leer tot zijn eigen verbazing in zijn eigen doel gaan: 2-1. De Hooglanders gaven die stand niet meer uit handen en bereikten door een beter doelsaldo (5-4) de volgende ronde.

In de tweede ronde treffen zij CTO’70, ook een derdeklasser. Hoogland begint de tweekamp komende zondag met een uitwedstrijd. Een week later, op 25 mei, volgt de return op sportpark Langenoord. Beide duels beginnen om 14.00 uur.