'Witteboekenplan erg leuk initiatief'

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - De meesten lopen er zonder op of om te kijken langs, slechts af en toe blijft een passant staan om een nieuwsgierige blik in de vitrine te werpen. ,,Dit is een erg leuk inititatief", zegt mevrouw Sintemaartensdijk over DeAmersfoortseBoekenkast, die sinds twee weken staat bij het kantoorgebouw Stadsring 2. Het boekenkastje was de Amersfoortse in eerste instantie niet opgevallen. ,,Ik was toevallig zelf net in een boekwinkel geweest en was nu vooral gefixeerd op het halen van de bus naar huis", legt ze uit. ,,Maar ik vind dit erg leuk: zo komen mensen meer tot lezen."

De boekenkast is een 'witte fietsenplan' voor boeken: iedereen kan tijdens kantoor- en winkeluren een boek uit de verrijdbare en weerbestendige boekenkast nemen. Het gaat om een initiatief van communicatiebureau LVB Networks, een bureau voor redactionele communicatie. Dit bedrijf heeft Amersfoort de boekenkast geschonken ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor.

Overigens kunnen mensen die van boeken afwillen deze doneren aan de boekenkast, zodat het aanbod op peil blijft. Mevrouw Sintmaartensdijk zegt zeker nog eens langs te zullen komen. ,,En als ik een boek gelezen heb waarvan ik denk dat het ook leuk zou zijn voor andere mensen, wil ik 'm er best bij zetten", zegt ze toe.

Het feit dat mevrouw Maartensdijk bij de vitrine stilstaat is voor andere passanten het teken zelf ook poolshoogte te nemen van het Amersfoortse witteboekenplan. Een van hen is Peter Petrus uit Laren. ,,Dit is een heel grappig idee. Het verbaast me alleen dat de kast nog niet leeg is." Zelf zal hij niet zo snel iets uit de kast halen. ,,Ik woon niet in de buurt", verklaart hij. ,,Maar misschien is dit inderdaad ook wel een leuk idee voor de gemeente Laren."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie