AZ&PC op weg naar plaats bij eerste acht

23 april 2008 om 00:00 Nieuws

Twee keer winnen in de laatste komende wedstrijden tegen mindere goden volstaat voor de ploeg van coach Piet de Zwarte om een plek bij de eerste acht af te dwingen en de play offs veilig te stellen. Van wisselvalligheid in het spel, dat AZ&PC in vorige wedstrijden vaak opbrak, was afgelopen zaterdagavond niets te merken. Er werd gedegen gespeeld en de ruime overwinning was dan ook niet onverdiend. Als die trend zich tegen Kikvorsen en De Robben doorzet, dan kan AZ&PC zich gaan opmaken voor het spelen van de play offs.

AMERSFOORT - De waterpolomannen van hoofdklasser AZ&PC deden afgelopen zaterdag goede zaken. In het eigen sportfondsenbad werd concurrent Het Ravijn met 13-6 naar huis gestuurd.

door Huub van Aerssen

Heren De Amer kampioen

Jaren achtereen haakte De Amer in de laatste fase van de competitie af in de titelrace. Ook dit jaar was het weer ongekend spannend. Maar deze keer mag De Amer zich eindelijk kampioen noemen van de derde klasse. Doordat de afgelopen twee wedstrijden in een gelijkspel eindigden, was de concurrentie gevaarlijk dichtbij gekomen. AZ&PC 3 en Utrecht volgden op slechts twee punten. Met nog twee wedstrijden te gaan kon de ploeg van coach Zeger Eijer zich geen misstap meer veroorloven. In en tegen het lastige Utrecht moest gewonnen worden. Dan zou De Amer niet meer te achterhalen zijn door de concurrenten en zou de titel binnen zijn. En dat lukte! In een fantastische wedstrijd wonnen de Amersfoorters met 10-12. Pas na een achterstand van 2-0 kwam de derdeklasser op stoom. Aan de hand van Richard Cozijnsen, die met drie schitterende treffers een belangrijk aandeel had in de overwinning, nam De Amer met goed spel een 6-9 voorsprong in de derde periode. Utrecht kwam nog gevaarlijk dichtbij, maar Paul van de Berg besliste met een treffer in de laatste minuut de wedstrijd en dus de competitie. Amer coach Zeger Eijer belandde traditiegetrouw direct na het laatste fluitsignaal in het water, waar al meteen werd begonnen met het leegdrinken van de meegereisde flessen champagne. Komend seizoen speelt De Amer sinds lange tijd weer in de landelijke tweede klasse. Er wordt al gesproken met diverse versterkingen, want het is zeker de ambitie van deze Amersfoortse vereniging om een tijdje te bivakkeren in die hogere klasse. Doelpunten De Amer: Eric Spithoven 4, Richard Cozijnsen en Caspar Renkers 3, Paul van de Berg en Jaap Bos beiden 1.

SG IJmond - SG Amersfoort (9-3)

In de een na laatste wedstrijd van het seizoen liepen de Amersfoortse waterpolodames tegen een onverwachte nederlaag aan, die de aanwezige promotiekansen lieten dalen tot het nulpunt. Met een weliswaar voortvarende start in Beverwijk werd al vrij snel de regie uit handen gegeven en bepaalde IJmond het spel. De Beverwijkse formatie speelde steeds feller en het was lange tijd aan de Amersfoortse doelvrouwe te danken dat de stand nog enigszins binnen de perken bleef. Maar vanaf de vierde periode was bij Amersfoort de koek op, schakelde IJmond een tandje bij en liep uit naar een 9-3 eindstand. Doelpunten SG Amersfoort: Rosan in ‘t Veld, Tirza Rigter en Renske van der Kolk allen 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie