AZ&PC komt tekort tegen PSV/Bekkers

19 maart 2008 om 00:00 Nieuws

In het schaars bezette sportfondsenbad zag het Amersfoortse team geen kans om het gelijke spel van de vorige wedstrijd te herhalen. Ditmaal was AZ&PC duidelijk een maatje te klein voor titelkandidaat PSV. Amersfoort speelde heel redelijk, kwam verrassend uit de startblokken en sloot de 1e periode af met een 2-1 voorsprong. Maar daarna was het gebeurd, want PSV gaf gas bij en was in de overige drie speelperioden de betere ploeg, waardoor de eindstand van 6-11 dan ook dik verdiend was. Schutters voor AZ&PC waren Matthijs Lucas, Thomas Lucas, Kaj Rouwhorst en aanvoerder Robbert Willems. Door dit verlies zakte AZ&PC terug naar een negende positie op de ranglijst.

AMERSFOORT - Het eerste waterpoloteam van hoofdklasser AZ&PC zwom afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad een nederlaag tegen het als tweede geplaatste PSV uit Eindhoven. Met 6-11 ging de Amersfoortse formatie onder leiding van coach Piet de Zwarte onderuit.

door Huub van Aerssen

Heren De Dolfijn - De Amer (7-11)

De waterpoloheren van De Amer deden afgelopen zaterdag goede zaken tegen het laaggeklasseerde De Dolfijn. De koploper won in Amsterdam en de twee concurrenten om de titel ZV Utrecht en VZC V’daal verspeelden punten. Makkelijk ging het allerminst tegen de Amsterdammers. In de eerste helft van de wedstrijd was het eigenlijk steeds de thuisploeg die de leiding nam. In een goede derde periode namen de Amersfoorters echter een beslissende voorsprong. In het resterende deel van de wedstrijd wist Dolfijn daarentegen slechts één keer tot scoren te komen. De titelstrijd in de derde klasse lijkt nu een Amersfoorts onderonsje te gaan worden. De Amer staat nu slechts met één punt voorsprong op stadgenoot AZ&PC (3e team) aan kop. Beide ploegen ontmoeten elkaar nog in april aanstaande, waarbij die wedstrijd wel eens beslissend zou kunnen zijn voor de einduitslag.

De dames (SG Amersfoort) leden een onverwachte nederlaag (8-5) tegen het op een bescheiden plaats bivakkerende SG Haerlem ‘04. De Amersfoortse verdediging maakte een zwakke indruk en ook aanvallend wilde het absoluut niet lukken. Een inspiratieloos spelend Amersfoort dat kostbare punten verloor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie