Korfballers Soesterkwartier verdienen meer

19 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Amersfoortse team onder leiding van coach Eric Lijnsveld dat de afgelopen weken hard had gewerkt aan de mentale en conditionele kant van de ploeg, ging toch wat gespannen van start tegen de Utrechtse titelkandidaat in de vierde klasse, Vogel. Maar na korte tijd was van die gespannenheid geen sprake meer en werd er ontspannen en goed gekorfbald. Het was Amersfoort dat een 3-1 voorsprong nam, maar nog voor het rustsignaal kwam Utrecht terug tot 6-6.

Na de peptalk in de rust waar door coach van Lijnsveld werd gehamerd op het niet terugvallen in de oude speelstijl, ging dat in eerste instantie toch mis. Er werd teveel balverlies geleden en Vogel ging net even wat effectiever om met de kansen die het kreeg. Het ontbrak in die fase bij Soesterkwartier aan de nodige variatie in het spel en ook de ruimten werden niet of onvolledig benut. Toch bleven de kansen zich opstapelen voor het moedig strijdende Soesterkwartier, maar scoren was er helaas niet bij.

Dit had tot gevolg dat Soesterkwartier continu achter de feiten aan bleef rennen en niet bij machte was om ook maar iets aan de achterstand te veranderen. In de laatste fase van de wedstrijd miste Soesterkwartier tot grote ergernis ook nog eens een strafworp, waarna Vogel met twee goede afstandsschoten definitief de leiding in handen nam. Alhoewel Amersfoort knokte voor wat het waard was, slaagde het er in het resterende deel van de wedstrijd niet meer in om langszij te komen en verloor enigszins onverdiend met 10-13. Met nog slechts enkele wedstrijden voor de boeg zal Soesterkwartier het gas er vol op moeten zetten om niet af te hoeven dalen naar een lagere klasse. Maar met de inzet en de wijze waarop Soesterkwartier zich profileerde tegen het Utrechtse Vogel, moet dat zeker tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Na het vertrek van coach Jan van de Kuil, die door verhuizing naar een ander deel van Nederland zijn functie als coach enige tijd geleden moest neerleggen, heeft het team zich onder van Lijnsveld verder ontwikkeld, alhoewel dat zeker de komende maanden nog de nodige aandacht behoeft. Met de komende veldcompetitie voor de boeg en de wetenschap dat er toch de nodige positieve beweging zit in dit Amersfoortse korfbalteam, is er vooralsnog geen enkele reden voor ongerustheid en kan het team de komende periode vol goede moed tegemoet zien.

Doelpunten Soesterkwartier: Patrick Winter 3, Erwin Geurts 3, Dennis Lijnsveld 2, Dorieke Goodijk 1 en tenslotte Deborah Drenth eveneens 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie