Blaauw betaalt schikking en koopt rechtszaak af

5 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voormalig omroepdirecteur Rob Blaauw heeft een rechtszaak afgekocht. Oud-Omroep Amersfoort journalist Wim Schluter had bij het Openbaar Minsterie (OM) tegen Blaauw aangifte gedaan wegens smaad. In De Stad Amersfoort van 13 oktober 2006 noemde Blaauw Schluter onder meer een rotte appel.

Wim Schluter werd in oktober 2006 op staande voet ontslagen door de toenmalige omroepdirecteur Rob Blaauw. Schluter, toen nog in dienst bij Omroep Amersfoort, was één van de ondertekenaars van een brief aan de gemeenteraad waarin kritiek werd geuit op het management van Omroep Amersfoort. Volgens Blaauw had Schluter de omroep daarmee ‘onherstelbare schade’ toegebracht. In dit verband noemde hij Schluter in de pers onder meer een rotte appel en verweet hij hem hufterig gedrag. Schluter deed op 19 maart 2007 bij het Openbaar Ministerie (OM) aangifte tegen Blaauw wegens smaad.

Om strafvervolging te voorkomen, heeft Blaauw ingestemd met een schikkingsbedrag van 220 euro dat hij aan het OM moet betalen. In een reactie geeft Schluter aan dat hij eventueel ook nog een privaatrechtelijke smaadzaak zou kunnen aanspannen tegen Blaauw en geld zou kunnen eisen. ,,Of ik dat doe, weet ik nog niet. Enerzijds zou dat iets kunnen opleveren: financieel en zou mijn goede naam gezuiverd zijn. Anderzijds moet ik misschien maar eens een streep zetten onder de omroepsoap. Ik steek mijn energie liever in mijn eigen bedrijfje, maar sluit verder niks uit.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie