Vragen illegaal vreugdevuur Randenbroek

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Omdat daar jaarlijks een vreugdevuur wordt ontstoken die steevast leidt tot schade aan onder meer het straatmeubilair en bovendein zorgt voor een gevoel van onveiligheid bij de omwonenden, wil de partij weten waarom het college vooraf geen maatregelen heeft genomen om het vuur te voorkomen.

RANDENBROEK - Jouw Amersfoort (JA) wil van het college van b en w opheldering over een illegaal vreugdevuur dat oudejaarsnacht schade heeft aangericht in de omgeving van de Bachweg en de Chopinstraat.

Volgens fractievoorzitter Mirjam Barendregt van JA heeft het college op 18 december 2007 een brief ontvangen van een inwoner uit Randenbroek-Schuilenburg waarin gewezen wordt op de vrijwel jaarlijks terugkerende overlast en vernielingen in Randenbroek. De briefschrijver stelde voor om maatregelen te nemen die het ontsteken van een vreugdevuur en de daarbij horende vernielingen aan verkeersborden, wegdek, tuinmeubilair en vuilcontainers moeten voorkomen.

Volgens Barendregt heeft het college in haar antwoord op de brief een algemeen verhaal afgestoken over vreugdevuren, maar is niet ingegaan op de genoemde locatie. Omdat in oudejaarsnacht opnieuw op grote schade is aangericht door het illegaal ontstoken vreugdevuur aan de Bachweg/Chopinstraat vraagt Barendregt zich af waarom het college geen concrete maatregelen heeft genomen het voorspelde vreugdevuur op deze locatie te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie