Rugbyclub Eemland

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Dat het een beladen wedstrijd zou gaan worden was al duidelijk te zien aan de grote schare supporters die waren meegereisd naar Driebergen om hun eigen Eemland een hart onder de riem te steken. Trainer/coach Willem Schrijver ontbrak bij de wedstrijd vanwege een welverdiende vakantie, maar Ashley Purdy een ervaren Engelsman uit Baarn, was bereid gevonden om de coaching van het team in deze wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Met name de Eemland jeugd was in deze wedstrijd de grote winnaar. Al direct na vijf minuten speeltijd kon Orry van de Zuidwind doorbreken na een snel genomen penalty (0-5). In die fase van de wedstrijd ging het spel nog gelijk op, maar door een verdedigingsfout van Eemland wisten de Pink Panthers twee minuten later simpel tegen te scoren, waarbij de conversie wel doel trof en Driebergen leidde met 7-5. Maar een kleine twintig minuten later was het weer van de Zuidwind die voor een tweede try zorgde. Na de conversie van Jeroen Wiebking, die later uit zou vallen met een slepende enkelblessure, werd de stand 7-12. Dit was het moment waarop de Pink Panthers de strijd eigenlijk al opgaven. RC Eemland liep met tries van Kjell Bulens en Kabo Drent en met de benutte conversies van Wiebking, uit naar een geruststellende 7-24 tussenstand. Vlak voor de rust moest Eemland coach Purdy een aantal noodzakelijke wissels doorvoeren, wat even zorgde voor verwarring in het in de top meedraaiende Eemland.

AMERSFOORT - Na een week waarin werd verloren in de kraker tegen de Delftse studenten en afgelopen woensdag gewonnen werd van de Utrechtse studenten, stond op zondag ook de nog de derby tegen de Pink Panthers uit Driebergen op het programma. In een wedstrijd waar met name de jeugd opviel, werd met 7-36 gewonnen en steeg Eemland naar een derde positie op de ranglijst in de eerste klasse.

Nadat de orde weer was hersteld scoorde de ¾ lijn nog twee keer fraai door uitgespeelde kansen van Eddy Bennink en Paul Delvaux. Kjell Bulens nam de conversie voor zijn rekening en bracht daarmee na het laatste eindsignaal van de referee, de eindstand op 7-36. Vlak voor tijd kreeg de “man of the match” Danny Kraan nog een publiekswissel en leek het wel of hij tijdens de wedstrijd zeven mijlslaarzen had gedragen. Ondanks zijn kleine maar potige postuur was hij nagenoeg overal bij een actie betrokken en aanwezig. Tevens dient te worden gezegd dat Amersfoorter Vincent van Beek bezig is aan een reeks goede wedstrijden, waarbij hij een stille doch belangrijke schakel vormt in de voorwaartsen. Al met al hebben de van de eigen jeugd doorgestroomde talenten afgelopen zondag laten zien, dat ze een stap voorwaarts hebben gemaakt naar het niveau van het eerste team van Eemland en zijn uitgegroeid tot volwaardige en waardevolle spelers.

Komende zondag speelt RC Eemland op het eigen sportpark Bokkeduinen tegen Alkmaar, dat nagenoeg onderaan bungelt in de eerste klasse. Daar kan het laten zien dat de derde plek zeker geen toeval is.