De Amer naar eerste plaats

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Daar waar de Amersfoorters in Veenendaal nog met 8-6 ten onder gingen, leidde het team afgelopen zaterdag eigenlijk constant. Veenendaal, dat beschikte over een snelle ploeg die fysiek geweld geenszins schuwde, liep eigenlijk continu achter de feiten aan. In de eerdere ontmoeting had Amersfoort veel moeite met het fysiek harde spel, maar daar was in dit duel absoluut geen sprake van, alhoewel er door Veenendaal de nodige “blokjes” werden gezet. Halverwege de tweede periode liep De Amer uit naar een 5-2 voorsprong, waarbij het gat lange tijd op drie punten bleef staan. Maar na een 9-6 voorsprong in de laatste fase van de wedstrijd, kwam Veenendaal nog gevaarlijk dichtbij en hield Amersfoort na het laatste fluitsignaal maar net genoeg ruimte over voor de overwinning. Gezien de onderling kleine verschillen in de stand, zullen de komende wedstrijden allen het karakter “finalewedstrijd” dragen. Periodestanden: 3-1/2-2/3-1 en 2-4. Doelpunten De Amer: Xander Coemans 3, Frits de Vries 2, Richard Cozijnsen, Eric Spithoven, Caspar Renkers en Rutger Keur allen 1.

AMERSFOORT - De waterpoloheren van de Amer deden afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad goede zaken tegen het tweede team van medekoploper VZC Veenendaal. Door de 9-8 zege, bekleedt het team van coach Zeger Eijer momenteel de eerste plaats in de 3e klasse bond, een positie die het moet delen met ZV Utrecht.

door Huub van Aerssen

Dames SG Amersfoort - Het Y (5-4)

Gezien de nog ongeslagen status van de waterpolodames van Het Y, beloofde het een uitermate interessant spektakel te gaan worden, zeker gezien het goede spel van Amersfoort de afgelopen weken. Door een onrustige start aan Amersfoortse zijde keken de meiden al snel tegen een 0-1 achterstand aan, die echter nog in de 1e periode kon worden weggewerkt. In de tweede periode herhaalde zich dat en tot aan de vierde en laatste periode bleef SG Amersfoort een achterstand behouden. Ondanks dat er goed werd verdedigd, liet het scoren te wensen over, waarbij veel ballen via paal en lat afketsten. Maar wat veel belangrijker was: er werd gevochten om iedere meter en de wil om te winnen was erg groot. Met een 2-4 achterstand in de laatste periode werd de Amersfoortse inzet beloond en kwam het stapje voor stapje dichterbij. Op enigszins gelukkige wijze kwam SG Amersfoort op gelijke hoogte en met een laatste krachtsinspanning en met nog 37 seconden op de teller kwamen de waterpolodames op voorsprong. Tergend langzaam tikten de seconden weg, maar met veel vechtlust door het gehele team kon het punt worden geconsolideerd en won SG Amersfoort verdiend met 5-4.

AZ&PC - Polar Bears (7-8)

In een uitermate boeiende wedstrijd, waarin AZ&PZ op zijn minst gelijkwaardig was aan de tegenstander, was het toch Polar Bears dat in de laatste periode net even wat slimmer speelde en beslag wist te leggen op de twee punten. Een hoofdrol was er weggelegd voor AZ&PC doelman Bart Pol, die werkelijk een fantastische wedstrijd speelde en de meest, vaak onmogelijke reddingen verrichtte. Toch was hier een gelijkspel het meest op zijn plaats geweest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie