Vragen over vliegende wethouders

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De wethouders Jelle Hekman (PvdA) en Mirjam van ’t Veld (CDA) gaan van 11 tot 14 maart met het vliegtuig naar de vastgoedbeurs Mipim in het Franse Cannes. ‘Snoepreisjes zijn het, meer niet’, vindt de Burger Partij Amersfoort (BPA).

Het college wil de beurs bezoeken met het oog op tot de verbeelding sprekende vastgoedprojecten. Ook is de beurs voor de gemeente belangrijk voor het opdoen van en onderhouden van relaties in de vastgoedwereld. Het gaat daarbij om contacten met ontwikkelaars, beleggers en andere overheden. ,,In 2005 waren we er voor het laatst en de afgelopen twee jaar zijn we niet geweest’’, vertelt gemeentewoordvoerder Hendriks. De kosten zijn ongeveer 3000 euro per persoon. Behalve de twee wethouders gaan er ook twee ambtenaren naar de beurs.

,,Het is vooral eten, drinken en nietszeggende recepties aflopen’’, weet BPA-raadslid Kees Kraanen. De BPA merkt op dat uit Amersfoort meestal een tiental projectontwikkelaars en onroerend-goedbobo’s naar Cannes reizen, die daar vooral elkaar ontmoeten. Kraanen vindt dat een principieel standpunt op zijn plaats is. ,,Ik zou zeggen ‘Niet gaan’, want het is zonde van de belastingcenten. En als je het als wethouder dan leuk vindt daar naar toe te gaan, dan doe je dat maar in je vakantie.’’

De BPA vraagt zich af wat het nut is van dergelijke reisjes en wil van het college van b en w vooral inzicht in de kosten van de reis. En als het dan moet, kan het allemaal best wel wat soberder vindt de partij. Waarom dan bijvoorbeeld niet één wethouder per trein naar Cannes laten afreizen in plaats van nu een delegatie met het vliegtuig er heen sturen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie