GroenLinks hekelt spoedvergadering over Kruiskamp

22 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Zonder GroenLinks te polsen is een extra raadsvergadering uitgeroepen over het wijkactieplan voor de wijk Kruiskamp. Deze vindt volgende week dinsdag plaats, tijdens de voorjaarsvakantie. Fractievoorzitter Sebastiaan van 't Erve van GroenLinks heeft geen begrip voor de gang van zaken. ,,Dit is woensdag nog op dezelfde dag besloten. En bovendien, pas als het een kwestie is van leven en dood roep je de gemeenteraad in reces bij elkaar, anders niet."

door André van der Velde

De discussie in de raad over het wijkactieplan voor Kruiskamp kon afgelopen dinsdagavond wegens tijdgebrek niet worden afgerond. Omdat wethouder Jelle Hekman er veel aangelegen is voor 1 maart een akkoord over het plan te hebben, deed hij woensdag een dringend beroep op de fractievoorzitters en hun plaatsvervangers (het presidium) om een extra vergadering te beleggen. Deze vindt komende dinsdagavond plaats. Dit verzoek werd woensdagochtend door de griffie per mail naar de raadsleden verstuurd.

GroenLinks was de enige van de acht raadspartijen die aan het eind van de middag nog niet op het voorstel had gereageerd. Desondanks werd besloten de vergadering inderdaad uit te schrijven. Fractievoorzitter Sebastiaan van 't Erve van GroenLinks hekelt de gang van zaken. ,,Waar we een probleem mee hebben is dat dit allemaal woensdag is besloten. Sylvia Kesler en ik waren die dag niet telefonisch bereikbaar. Toen ik 's avonds mijn e-mail las, zag ik dat het al een feit was. Van 't Erve stoort zich er ook aan dat de vergadering plaatsvindt tijdens de voorjaarsvakantie. ,,Kesler heeft Kruiskamp in haar portefeuille, maar is er die dag niet en ik heb geen behoefte haar terug te halen. Reces is reces. Alleen in noodgevallen roep je de raad in reces bij elkaar. Als het belang van Kruiskamp in het geding zou komen, bijvoorbeeld maar dat is niet het geval."

Raadsgriffier Marianne van Omme betreurt de gang van zaken. ,,Woensdagochtend is het verzoek naar de raadsleden gegaan en er is tot woensdagmiddag gewacht. Bij twee raadsleden van GroenLinks is het antwoordapparaat ingesproken. Toen is de knoop doorgehakt met het idee dat het in orde was. Het is heel naar dat dat dus niet het geval is. Maar als zeven van de acht partijen het willen, is het ook niet zo gek om een vergadering toch door te laten gaan."

Terugdraaien van de vergadering is volgens haar ,,pijnlijk, maar niet onmogelijk." ,,De bijeenkomst is al uitgeschreven en gepubliceerd."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie