Indonesisch afhaalcentrum Sariayu

20 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Chef-kok Mualim zwaait de scepter in de Hilversumse keuken van Sariayu, hier worden ook de gerechten voor Sariayu, Amersfoort bereid. Goei legt uit: “Dat onze keuken in Hilversum is, doet niets af aan de kwaliteit van de gerechten. Anders dan de Chinese keuken waar de gerechten in een paar minuten klaar zijn heeft Indonesisch eten heeft zo wie zo een bereidingstijd van twee tot drie uur. Dus alles wat je afhaalt is altijd van te voren klaargemaakt. Dat is geen enkel bezwaar het komt de smaak alleen maar ten goede. Ook in Indonesië is het heel normaal dat eten ver van te voren klaargemaakt wordt. Dat maakt dat onze gerechten bij uitstek geschikt zijn om af te halen.”

Indonesië is een uitgestrekte archipel en haar gerechten verschillen dan ook van eiland tot eiland, van streek tot streek. Goei: ,,Onze kok Mualim is geschoold in de authentieke Indonesische keuken. De meeste gerechten die hij bereidt komen van Java en van Sumatra. De Javaanse keuken kenmerkt zich door de zoetige smaak van haar gerechten.

De Javaanse gerechten zijn meestal niet scherp, maar wel zeer geurig, door het gebruik van vele kruiden en aromatische wortelsoorten in combinatie met kokosmelk en/of tamarinde. Terwijl de keuken van Sumatra bekend staat om haar pittigheid. In die keuken wordt ook veel gember gebruikt.”

Toch is de Sumatraanse keuken niet te pikant. ,,Ook mensen die niet vaak ‘heet’ eten, kunnen gerechten uit Sumatra verdragen”, stelt Goei zijn klanten gerust. Voor kinderen verzorgt Sariayu desgewenst een aangepast menu.

Binnenkort zijn de, steeds wisselende menu’s, via het internet te bekijken. De afhaalmenu’s zijn ook verkrijgbaar bij het restaurant. En, ook al is Sariayu in de eerste plaats een afhaalrestaurant, Goei is ook gastvrij genoeg om een stoel aan te schuiven wanneer iemand niet kan wachten met eten.

u Indonesisch afhaalcentrum Sariayu

Utrechtseweg 64

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie